Z nabídky Zdarma TV zmizely opět stanice Novy

úterý, 10. října 2023, 09:30 TV, Aktuality MediaGuru

Ani ne měsíc vydržely v nabídce služby Zdarma TV bezplatné kanály mediální skupiny Nova.

Postavy z nováckého seriálu Ulice. Zdroj: TV Nova

Postavy z nováckého seriálu Ulice. Zdroj: TV Nova

Stanice mediální skupiny Nova nejsou od 2. října opět k dispozici v nabídce bezplatné online platformy Zdarma TV, tentokrát tu vydržely necelý měsíc. Provozovatel je tentokrát šířil jako službu bezplatného vysílání, v obchodních podmínkách však požadoval povinnost uhradit roční poplatek za pronájem tuneru. Služba v tichosti zrušila službu „virtuální DVB-T2 tuner“, která přístup k těmto stanicím umožňovala. Nova v polovině září pro MediaGuru.cz bez bližších podrobností uvedla, že skupina tento krok analyzuje.

V letošním roce se již Nova a její bezplatné tematické klony v nabídce online platformy objevily, tehdy dokonce v HD verzích. Stanice po relativně krátké době ale službu opustily.

„V tuto chvíli již nejsou programy společnosti TV Nova s r.o. v aplikaci Zdarma TV přístupné. S ohledem na soudem nařízené předběžné opatření je společnost CICO s.r.o. povinna zdržet se šíření programů TV Nova s.r.o. Nebudeme komentovat další konkrétní případy, ale pokud zjistíme nelegální šíření obsahu společnosti TV Nova s r.o., jsme připraveni obratem podniknout příslušné právní kroky k ochraně našich oprávněných zájmů," uvedla pro MediaGuru mluvčí Novy Barbora Dlabáčková.

Kanály Primy se naopak Zdarma TV šířit nepokusila, respektive je prozatím nikdy nezařadila. Zpřístupnění virtuálního DVB-T2 tuneru mělo být ve službě aktivováno po zaplacení ročního poplatku 359 korun, reálně však proběhlo zpřístupnění těchto kanálů v horizontu přibližně jednoho dne.

Zdarma TV zařadila kanály Novy, nabízí je jako DVB-T2

čtvrtek 14. září 2023

-lukpol-