ZDF nabízí tematické streamy, fungují i v Česku

středa, 11. října 2023, 07:00 TV, Aktuality MediaGuru

Německá veřejnoprávní televize ZDF začala nabízet svým divákům bezplatné tematické online streamy dostupné přes červené tlačítko HbbTV. V současné době jich je dvanáct.

Nová služba je součástí online videotéky. Repro: ZDF mediathek

Nová služba je součástí online videotéky. Repro: ZDF mediathek

Veřejnoprávní vysílatel z Německa přišel s funkcí, kterou v minulosti svým divákům nabízela na svém dokumentárním kanálu Prima Zoom společnost FTV Prima, ale později ji zrušila. K lineárnímu kanálu přidává možnost sledování dalších tematických streamů. Prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka je tato funkce k dispozici v HbbTV menu pod dlaždicí Zapping, případně je ji možné spustit přímo přes úvodní obrazovku všech stanic ZDF.

Aktuálně je na výběr dvanáct streamů odlišených žánrově. Zajímavostí je, že německá veřejnoprávní televize ZDF na ně neuplatňuje geoblokaci, takže jsou bez omezení k dispozici i na území České republiky. Vysílatel neomezuje ani své vysílání na satelitu Astra, které je možné zachytit v celé Evropě, přeshraniční přesah mají i jeho DVB-T2 vysílače. ZDF je dostupná také u vybraných kabelových operátorů. V HbbTV jsou na výběr například streamy Filme Fürs Herz, Krimi Serien, Spielfilmlänge, Natur und Wildnis a nabídku uzavírají dva hudební kanály.

-lukpol-