Amundsen se v kampani vrací ke skandinávským kořenům

středa, 29. listopadu 2023, 14:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kampaň, kterým značka Amundsen představuje nový komunikační koncept, připravila agentura Saatchi & Saatchi.

Vizuál kampaně pro značku Amundsen, zdroj: Amundsen

Vizuál kampaně pro značku Amundsen, zdroj: Amundsen

Značka Amundsen z portfolia Stock Plzeň-Božkov spustila první kampaň od Saatchi & Saatchi. Přichází s novým komunikačním konceptem, kterým se vrací ke skandinávské DNA značky a chce inspirovat lidi, aby svět kolem sebe vnímali se severským nadhledem a přímočarostí bez předsudků – #jakoamundsen.

Značka koncept poprvé představila v aktuální kampani na sociálních sítích. Otvírá v ní řadu témat od mezilidských vztahů přes ekologii až po umění. Nově definovaný tone of voice má zvýraznit vizuální styl navržený se zapojením nástrojů AI. Během listopadu odstartuje další digitální fáze kampaně, která využije i influencery. V rámci dlouhodobé spolupráce vznikne také kreativní koncept letní limitované edice pro rok 2024.

Vizuál kampaně pro značku Amundsen, zdroj: Amundsen

Vizuál kampaně pro značku Amundsen, zdroj: Amundsen

Kromě vodky Amundsen pracuje agentura i pro další značky společnosti Stock Plzeň-Božkov. Letos například uvedla na trh nový rum Ron de Azur. V rámci modelu Power of One zajišťuje Publicis Groupe pro Stock také nákup a plánování médií.

„Při tvorbě nového komunikačního konceptu jsme společně s klientem dlouho řešili, jak vlastně dnes může alkoholová značka k lidem mluvit, aniž by jen plytce klouzala po povrchu líbivých marketingových frází. Aby byla relevantní, autentická a současně inspirativní. A odpověď jsme nalezli přímo v samotné severské podstatě značky Amundsen. Ta totiž nabízí originální optiku, díky níž lze život a svět kolem nás nahlížet zcela novým atraktivním způsobem. S pomocí nástrojů AI jsme pak pro Amundsen dokázali vytvořit i specifický vizuální jazyk, který by byl jinak produkčně i finančně v podstatě nedostupný,“ uvedl Petr Roth, Creative Director Saatchi & Saatchi/ Publicis Groupe.

-mav-