Canal+ přidává k Premier League tenisovou WTA

středa, 22. listopadu 2023, 16:26 TV, Aktuality MediaGuru

Exkluzivním vysílatelem ženského tenisu WTA bude v České republice a na Slovensku placená televize Canal+, práva přebírá po konkurenční O2.

Tenistka Petra Kvitová. Foto: Livesport

Tenistka Petra Kvitová. Foto: Livesport

Od ledna 2024 a po dobu 5 sezón až do roku 2028 nabídne Canal+ svým divákům prostřednictvím placené televize přístup k zápasům tenisové WTA, včetně WTA 1000, WTA 500, WTA 250 a WTA Finals. Vysílací práva jsou exkluzivní pro Českou republiku a Slovensko a Canal+ je přebírá po konkurenčních programech O2 TV Sport. Kromě satelitní a internetové televize Skylink budou mít k této soutěži přístup i zákazníci dalších placených TV, které mají Canal+ v nabídce.

Atraktivitu pro české a slovenské diváky zvyšuje vysoké zastoupení domácích hráčů a jejich úspěchy. K vidění budou zápasy grandslamových vítězek Markéty Vondroušové, Petry Kvitové a Barbory Krejčíkové, bývalé světové jedničky Karolíny Plíškové, finalistky Roland Garros 2023 Karolíny Muchové nebo šampionek ve čtyřhře Australian Open 2023 Kateřiny Siniakové a Barbory Krejčíkové.

„O vysílací práva na WTA jsme velmi stáli, a to z více důvodů. Jedním je obliba tenisu v Česku a na Slovensku obecně, dalším neuvěřitelné úspěchy českých hráček v posledních letech. Navíc turnaje se hrají prakticky celoročně a sleduje je vysoké procento diváků, mezi nimiž je oproti většině ostatních sportů mnohem vyšší podíl žen,“ uvedl při této příležitosti Ladislav Řeháček, viceprezident Canal+ Luxembourg pro Českou republiku a Slovensko.

-lukpol-