CEO Biana se stává Hupka, dvojkou je Bolkovec

středa, 29. listopadu 2023, 06:45 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Do čela společnosti Biano nastupuje Peter Hupka, provozním ředitele se stává dosavadní CMO Ondřej Bolkovec.

Nové vedení Biana (zleva): Peter Hupka a Ondřej Bolkovec, zdroj: Biano

Nové vedení Biana (zleva): Peter Hupka a Ondřej Bolkovec, zdroj: Biano

Do čela vyhledávače nábytku Biano přichází na pozici CEO Peter Hupka, novým provozním ředitelem je dosavadní CMO Ondřej Bolkovec. Projekt z portfolia investiční skupiny Miton, který loni přivedl partnerským e-shopům objednávky za 1,7 mld. korun a je ziskový, má nyní ještě ambicióznější plány.

Peter Hupka je s Bianem od srpna, kdy přišel na pozici Head of Business Development. Za sebou má například pětiletou zkušenost z módního vyhledávače Glami, který taky patří do portfolia Mitonu a kde působil jako Head of Country Management. V roli CEO střídá Michaela Zelinku, který z Biana odešel budovat vlastní projekt. Ondřej Bolkovec ve společnosti pracuje již sedm let jako šéf marketingu, nyní se posune do pozice provozního ředitele. 

Biano již nyní působí na osmi trzích, konkrétně v Česku, na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku, Itálii, Řecku, Nizozemsku a Portugalsku. Na každém z těchto trhů mu patří přední pozice, co se týče počtů partnerských e-shopů a zalistovaných produktů. Služba poskytuje zákazníkům jednodušší cestu k nábytku a bytovým doplňkům přesně podle jejich vkusu, umožňuje objevovat a porovnávat nábytek napříč celým trhem, a to i díky vlastnímu AI řešení pro katalogizaci a doporučování podobných produktů.

„Biano má obrovský potenciál. Nejsme jen platforma, jsme ekosystém a náš závazek vůči našim partnerům, kterých je přes tři tisíce v osmi zemích je obrovský. Zvlášť v době, kdy se celé e-commerce prvně v historii nedaří růst a obchody musejí hledat nové, efektivnější cesty k zákazníkům,“ říká Peter Hupka. 

„Naším cílem v příštích letech je přivést partnerům objednávky za 3 mld. korun a ještě příští rok expandovat do další země. Velkým tématem příštího roku bude rovněž spolupráce s interiérovými designéry, pro které chystáme nové funkce a nástroje,“ dodává Bolkovec. 

-stk-