Chystá se dokument k 30. výročí hudební televize VIVA

sobota, 25. listopadu 2023, 07:20 TV, Aktuality MediaGuru

1. prosince nabídne německá veřejnoprávní televize ARD ve své Mediatéce a také na webu ardkultur.de premiéru dokumentu „Die VIVA Story – zu geil für diese Welt!“.

Moderátorka bývalé televize VIVA a herečka Collien Ulmen-Fernandes. Foto: Florida Factual / Tom Ballschmieter

Moderátorka bývalé televize VIVA a herečka Collien Ulmen-Fernandes. Foto: Florida Factual / Tom Ballschmieter

Datum premiéry dokumentu nebylo zvoleno náhodně. Právě 1. prosince 2023 by VIVA oslavila své 30. narozeniny. Stanice, která formovala životní styl celé generace a pro mnoho satelitních diváků včetně těch z České republiky získala nálepku kultovní, ukončila vysílání před pěti lety. Jedna etapa se sice uzavřela, vytvořila však řadu hvězd německé mediální scény. ARD Kultur v rámci dokumentu odvypráví klíčové momenty v historii stanice ve třech částech.

Bývalí moderátoři televize Nilz Bokelberg, Markus Kavka a Collien Ulmen-Fernandes budou postupně průvodci jednotlivými epizodami a obohatí dokument osobními zážitky. V programové novince se objeví známá jména jako Oliver Pocher, Mola Adebisi, Aleksandra Bechtel, Gülcan Kamps, Matthias Opdenhövel, Tyron Ricketts nebo hudebníci z éry VIVA - Smuda, Kim Frank, Thees Uhlmann, H. P. Baxter (Scooter) nebo Jasmin Wagner známá jako Blümchen.

-lukpol-