Disney+ má více předplatitelů, výrazně snížilo ztrátu

sobota, 11. listopadu 2023, 07:40 TV MediaGuru

Streamovací službě Disney+ se podařilo mírně navýšit počet předplatitelů, celá divize pak významně snížila ztrátu a mateřská firma věří v její brzkou ziskovost.

Zdroj: Unsplash

Zdroj: Unsplash

Streamovací služba Disney+ ve čtvrtém čtvrtletí fiskálního roku 2023 přidala téměř 7 milionů předplatitelů na celkových 112,6 mil. předplatitelů. Růst byl tažen především navýšením počtu předplatitelů mimo domácí americký trh. Ukazují to výsledky, které mateřská společnost Walt Disney Company zveřejnila.   

Společnost také  očekává, že všechny její streamovací služby, což je vedle Disney+ i Hulu a ESPN+, dosáhnou ziskovosti ve čtvrtém čtvrtletí fiskálního roku 2024, přestože růstový trend nemusí sílit každým čtvrtletím, dodala firma. 

Výnosy streamovací divize Walt Disney Company se pak meziročně zvýšily o 13 % na 5,55 mld. USD a provozní ztráta se výrazně snížila (o 74 %) na 387 mil. USD.

„Streamování se mění v ziskový růstový byznys a s potěšením mohu říci, že naše nedávná výkonnost potvrzuje, že jdeme touto cestou," uvedl Bob Iger, CEO The Walt Business Company. Kombinované předplatné s reklamou vzrostlo ve 4. čtvrtletí o přibližně 2 miliony předplatných na celkových 5,2 milionu. Více než 50 % nových předplatitelů ve 4. čtvrtletí si podle vedení společnosti vybralo v USA produkt Disney+ s reklamou. Za posledních šest měsíců strávili tito uživatelé sledováním služby o 34 % více času. 

Disney+, stejně jako Hulu a Netflix, zvýšila nedávno ceny předplatného. Společnost ale ještě po vzoru Netflixu plánuje zakročit proti sdílení hesel. 

-mav-

Discovery+ a HBO mají méně předplatitelů, obrací se ale do zisku

středa 8. listopadu 2023