Do redakce Forbesu nastoupila Silvie Friedmannová

úterý, 14. listopadu 2023, 17:40 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Silvie Friedmannová nastoupila do redakce Forbesu. Přicházejí i Divinová a Mahlerová.

Silvie Friedmannová, zdroj: Forbes

Silvie Friedmannová, zdroj: Forbes

Do tuzemské mutace magazínu Forbes nastoupila od listopadu  ekonomická novinářka Silvie Friedmannová, která naposledy působila v Seznam Zprávách.

Friedmannová svou kariéru začínala v Českém rozhlasu, následovalo zpravodajství České televize a posledních šest let byla byznysovou moderátorkou Seznam Zpráv. Ve Forbesu bude mít na starosti primárně tuzemskou byznysovou scénu.

Do redakce Forbesu přechází z NextPage Media v listopadu také Jana Divinová, která předtím pracovala několik let v Mafře. Naposledy se věnovala spotřebitelským financím na serveru Peníze.cz, což je větev, kterou má ve Forbesu posílit.

Od ledna pak řady Forbesu rozšíří Julie Mahlerová, která má letité zkušenosti z mediální sekce Evropského parlamentu. Poslední čtyři roky pracovala v Mafře a do širšího povědomí se dostala popisováním světa obchodních „šmejdů“. Ve Forbesu bude mít kromě redaktorské činnosti na starosti také strategii uzamykání obsahu, čemuž se věnovala právě v Mafře.

„Na všech posilách je dobře vidět, jak vážně bereme další růst,“ říká CEO Forbesu Barbora Kročková. „Letos za sebou s velkou pravděpodobností budeme finančně rekordní rok, nicméně mediální prostředí je extrémně dynamické, a tak pokládáme robustní základy na další léta,“ doplňuje Kročková.

Magazín Fobres vydal v roce 2023 kromě pravidelného měsíčního vydání i 5 tematických speciálů- Forbes Next (2x), Forbes Life, Forbes Woman a Forbes Woman Fintech. Náklad časopisu je 24 tisíc kusů a průměrný měsíční prodej je 16 tisíc výtisků. Průměrný počet unikátních uživatelů forbes.cz je jeden milion. Vydavatelství organizuje eventy, v tomto roce má za sebou dvanáct konferencí a galavečerů, na různá témata, např. Trochu Funny Trochu Money, Rodinné firmy, Nejvlivnější ženy Česka nebo Forbes Lepší Česko.

-mav-