Emirates uvádí zavazadla z upycyklovaných interiérů letadel

neděle, 12. listopadu 2023, 07:25 Aktuality, Udržitelnost MediaGuru

Emirates přichází s limitovanou edicí zavazadel a doplňků vyrobených z upcyklovaných interiérů svých letadel.

Emirates vydává limitovanou edici zavazadel, tašek a cestovních doplňků, vyrobených z upcyklovaných materiálů z modernizovaných letadel, zdroj: Emirates.

Emirates vydává limitovanou edici zavazadel, tašek a cestovních doplňků, vyrobených z upcyklovaných materiálů z modernizovaných letadel, zdroj: Emirates.

Letecká společnost Emirates představuje limitovanou edici zavazadel, tašek a cestovních doplňků, které jsou vyrobeny z upcyklovaných materiálů z modernizovaných letadel. Nová kolekce má odrážet jak ducha inovací Emirates, tak trvalý závazek společnosti k odpovědné spotřebě v oblasti životního prostředí.

Limitovaná edice obsahuje výběr kufrů, batohů, kabelek, pouzder na karty, toaletních tašek, opasků, a dokonce i bot – vše je navrženo a ručně vyrobeno krejčími společnosti Emirates ve speciální dílně pro kabinovou techniku v Dubaji. Prodej je naplánován na rok 2024 v oficiálních prodejnách Emirates a veškerý výtěžek bude prostřednictvím nadace Emirates Airline Foundation věnován dětem v nouzi. Vybrané tašky a doplňky budou k vidění také na dubajském leteckém veletrhu DWC od 13. do 17. listopadu na stánku společnosti Emirates.

Materiály použité k výrobě stylové kolekce byly nashromážděny z letounu Emirates A380 a z letadla Boeing 777. Na zavazadla a tašky byly znovu použity nejrůznější materiály, od hliníkových opěrek hlavy přes kůži z pohovek v palubním salónku A380 až po bezpečnostní pásy, a dokonce kožešinu ze sedadla kapitána. Ze 16 dodatečně upravených letadel již bylo získáno více než 14 tisíc kg materiálů. S pokračujícím projektem renovací letadel je možné získat až 270 kg kůže a 627 kg látky ze sedadel na jedno modernizované letadlo. Všechny látky jsou čerstvě vyprány, poté dále ručně hloubkově vyčištěny, v případě potřeby upraveny a před sešitím důkladně vydezinfikovány. Brašny jsou doplněny zcela novými podšívkami a funkčními zipy.

Protože je každý kus vyroben ručně na zakázku, mohou si zákazníci vyžádat osobní laserové gravírování na některé tašky, kufry nebo pouzdra na dokumenty. Fanoušci letectví mohou svůj zájem brzy zaregistrovat v obchodě Emirates Store. Těchto speciálních kusů je však omezené množství.

-stk-