F.H. Prager uvádí limitku i novou kombuchu s UGO

sobota, 11. listopadu 2023, 18:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Ve spolupráci s UGO připravila značka F.H. Prager novou kombuchu. Zároveň na trh uvádí limitovanou edici cideru s příchutí švestky.

V listopadu uvádí F.H. Prager novinky – švestkový cider a ve spolupráci se značkou UGO kombuchu, zdroj: F.H. Prager.

V listopadu uvádí F.H. Prager novinky – švestkový cider a ve spolupráci se značkou UGO kombuchu, zdroj: F.H. Prager.

Česká značka řemeslného cideru F.H. Prager, jež patří od roku 2020 do skupiny Kofola ČeskoSlovensko, přichází v listopadu na trh s novinkami. Uvádí limitovanou edici cideru s příchutí švestky a ve spolupráci s UGO připravila novou kombuchu, jež bude k dostání pod názvem UGO Prager´s kombucha. 

Limitovaná edice cider švestka je v prodeji od listopadu například na e-shopu www.fhprager.cz či Rohlik.cz. „Jde o limitovanou edici, která bude dostupná nejen v omezeném množství, ale také v jiném balení, než jsou u našich produktů zákazníci zvyklí. Švestka je oblíbené, typicky české ovoce se specifickou chutí, jehož využití je ale v nápojovém segmentu spíše ojedinělé. Proto jsme se rozhodli pro tuto příchuť, která navíc obsahuje více alkoholu, než je u ciderů běžné. Je určena pro opravdové fajnšmekry,“ popisuje za značku Alexandros Samaras a dodává, že plánem je i do budoucna pracovat s oblíbeným českým ovocem a představovat ho v netradičním pojetí. 

Další novinkou je nová kombucha, která vznikla ve spolupráci se značkou UGO, jež rovněž spadá do skupiny Kofola ČeskoSlovensko. „UGO přináší šťávy z čerstvého ovoce již od roku 2005. Nyní pozorujeme nárůst poptávky po funkčních čerstvých nápojích. Proto jsme spojili síly s kolegy z F.H. Prager, odborníky na fermentaci, a tak vznikla UGO Prager‘s Kombucha,“ říká Marek Farník, CEO UGO. 

UGO Prager’s kombucha bude k dostání ve dvou variantách – jednak s příchutí maliny, jednak s citrónem a zázvorem. Při výrobě neprochází tepelnou úpravou, ale vysokým tlakem, tzv. paskalizací, kterou UGO upravuje své čerstvě vylisované šťávy. Od listopadu bude možné UGO Prager‘s kombuchu v 500 ml balení zakoupit na Rohlíku, v Bille či v UGO Freshbarech a Salateriích, kde je možné si zakoupit i čepovanou kombuchu. Etikety designoval opět Adam Citta, který je autorem stávajících etiket na produktech Prager’s Kombucha.

-stk-