Filip Bobiňski byl opět zvolen do představenstva CEPI

pondělí, 27. listopadu 2023, 06:50 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Český televizní producent Filip Bobiňski byl opět zvolen do představenstva Evropské asociace audiovizuálních producentů.

Filip Bobiňski, zdroj: Dramedy Productions

Filip Bobiňski, zdroj: Dramedy Productions

Televizní producent, autor seriálů, showrunner a CEO Dramedy Productions Filip Bobiňski byl opět zvolen do představenstva Evropské asociace audiovizuálních producentů (CEPI).

Filip Bobiňski v CEPI již mnoho let zastupuje nejen Českou republiku a českou Asociaci producentů v audiovizi (APA), ale také prosazuje zájmy producentů střední a východní Evropy.

Bobiňski je odborník na problematiku obchodních vztahů mezi vysílateli, streamery a výrobci obsahu v rámci ČR a celé EU.

Klíčovým tématem jeho mise v CEPI je i nadále audiovizuální směrnice AVMSD, hlavně části věnující se producentům, které mají při implementaci napomáhat ekonomickému a kvalitativnímu rozvoji audiovizuálního sektoru.

Dalšími tématy jsou pak mj. geo-blocking, copyrightová směrnice a legislativa spojená s užíváním umělé inteligence (AI).

„CEPI zastupuje produkční společnosti velikosti malých a středních podniků, ale i řadu velkých úspěšných producentských mezinárodních firem. Kultivujeme evropské prostředí, aby bylo legislativně a v rámci obchodních vztahů férově nastavené, aby byl využíván skutečný ekonomický potenciál AV průmyslu a neprosazovaly se pouze zájmy jen několika hráčů,“ říká znovuzvolený člen představenstva Filip Bobiňski.

CEPI je jedinou evropskou organizací reprezentující zájmy českých a evropských producentů AV obsahu, založena byla v roce 1990 v Bruselu, kde má také sídlo.

Na evropské půdě je na úrovni ACT Asociace evropských komerčních TV a nebo EBU, Asociace evropských veřejnoprávních TV.

-mav-