Film Láska nebeská oslaví 20 let ve 4K, vrátí se do kin

pátek, 10. listopadu 2023, 11:10 Aktuality, TV MediaGuru

Snímek Láska nebeská, který bývá řadou žebříčků označován jako jedna z nejlepších romantických komedií, slaví v letošním roce dvacet let. Výročí doprovází několik novinek, které potěší nejednoho diváka.

Scéna z britské romantické komedie Láska nebeská. Foto: Aerofilms

Scéna z britské romantické komedie Láska nebeská. Foto: Aerofilms

STUDIOCANAL, které je součástí francouzské skupiny Canal+, oznámilo, že při příležitosti dvacátého výročí tohoto pro mnohé kultovního snímku vyjde Láska nebeská v nové restaurované 4K UHD verzi pro digitální distribuci a Blu-ray nosiče, ve Full HD pak pro DVD. Snímek se navíc vrátí i do kin. V České republice a na Slovensku ho má uvést od 14. prosince Aerofilms. Láska nebeská se stala ikonickou romantickou komedií pro řadu generací v průběhu vánočních svátků.

Součástí remasterované edice bude nový třicetiminutový dokument, ve kterém budou herci a tvůrci snímku diskutovat o nadčasovosti snímku a jeho odkazu po 20 letech. Richard Curtis, scenárista a režisér snímku uvedl: „Jsem potěšen, že vidím Lásku nebeskou v nové verzi. Její obraz a zvuk nebyly nikdy tak dokonalé. Potěšil mě bonus se všemi úvahami o vývoji filmu v čase, stejně jako se všemi vzpomínkami na natáčení, i když jsem byl překvapen, jak moc jsem zestárnul.“

-lukpol-