Foodora si na mediální strategii a nákup vybrala Publicis

pondělí, 27. listopadu 2023, 11:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Publicis Groupe se v příštím roce postará o mediální strategii a nákup pro doručovací službu Foodora.

Ilustrační foto, zdroj: Foodora

Ilustrační foto, zdroj: Foodora

Česká doručovací platforma Foodora si ve výběrovém řízení na mediální agenturu vybrala Publicis Groupe. Komunikační skupina pro ni v roce 2024 zajistí plánování médií a nákup reklamního prostoru v offline kanálech. Publicis uspěla v tendru pro český a maďarský trh. Pro největší českou doručovací platformu bude v roce 2024 zajišťovat mediální strategii zahrnující plánování i nákup reklamního prostoru. Dosavadní mediální agenturou společnosti Foodora byla PHD, o outdoorová média se starala agentura Mindsquared

Služba pro rychlý rozvoz tak tímto krokem rozšiřuje partnerství se skupinou Publicis Groupe o další marketingovou disciplínu. Už od roku 2021 spolupracuje s její PR agenturou MSL Czech Republic, která pro Foodoru (dříve Dáme jídlo), zajišťuje podporu v oblasti spotřebitelské a korporátní komunikace. Její mateřská společnost Delivery Hero navíc na zahraničních trzích využívá adservingovou platformu pro správu kampaní CitrusAd, která je rovněž součástí Publicis Groupe.

„Publicis zpracoval nejkomplexnější řešení našich požadavků ze všech agentur, které jsme do tendru pozvali. Od spolupráce si slibujeme primárně to, že se stane naším dlouhodobým partnerem, který nás bude neustále challengovat a díky němu téměř nebude možné se naší značce v offline prostoru vyhnout," uvedla Dita Jůnová, Food Campaign Manager, Foodora.

-mav-