Glami uvádí AI nákupní asistentku s podporou ChatGPT

pátek, 24. listopadu 2023, 09:50 Aktuality, Marketing MediaGuru

Glami spouští experimentální verzi AI nákupní asistentky. Návštěvníkům vyhledá oděv podle jejich přání.

Zdroj: Glami

Zdroj: Glami

Glami, platforma pro vyhledávání oblečení, obuvi a doplňků, představuje experimentální verzi AI nákupní asistentku s podporou ChatGPT. Pomůže návštěvníkům s vyhledáváním požadovaných módních kousků, stačit bude, když popíšou to, co hledají. Nutné nebude ani zadávat do vyhledávání konkrétní název oděvu nebo stylu. 

„Naším cílem bylo vyvinout v online prostředí službu, na kterou jsou zákazníci zvyklí při běžné konverzaci s personálem v kamenné prodejně. Neví přesný název produktu nebo třeba hledají produkt vhodný pro nějakou příležitost a personál jim pomáhá najít ten nejvhodnější. My v Glami vždy využíváme nejnovějších technologií, už dlouho pracujeme s AI a teď jsme se  rozhodli vyvinout asistentku ve stylu konverzačních chatbotů,” uvádí Ján Kešelák, CEO Glami. 

Návštěvníci mohou asistentce položit například otázky: „Jak vybrat boty na běhání?“ nebo „Mohu si vzít na pohovor džíny?” Asistentka umí pracovat i s počasím nebo konkrétními trendy, umí tedy navrhnout například, co si obléct jako host na listopadovou svatbu nebo podle čeho vybrat zimní kabát. Rovněž je schopna poradit těm, kteří nemají úplně konkrétní představu, například když hledají teplé pyžamo s animovanými postavičkami pro holčičku nebo si neví rady s vánočními dárky.  

Asistentka prohledá za návštěvníky web a vybere nejvhodnější módní kousky z více než 2,5 milionu produktů dostupných na Glami. Po testování a vylepšení nástroje na českém trhu plánuje platforma jeho zavedení na všech 13 trzích, na kterých působí.

-stk-