Hitrádio FM Plus je v Mariánských Lázních na dvou kmitočtech

pondělí, 27. listopadu 2023, 13:05 Aktuality, Rádio MediaGuru

Nikoliv na dvou, ale už pouze na jedné frekvenci bude vysílat v Mariánských Lázních Rádio Blaník. V tiskové zprávě o tom ve čtvrtek informovala RRTV. Dva kmitočty naopak bude využívat Hitrádio FM Plus.

Hitrádio FM Plus má podle rozhodnutí vysílací rady získat jednu z frekvencí Rádia Blaník.

Hitrádio FM Plus má podle rozhodnutí vysílací rady získat jednu z frekvencí Rádia Blaník.

Vysílání na dvou FM kmitočtech pro jednu lokalitu ukonči skupina Media Bohemia v západočeských Mariánských Lázních v případě Rádia Blaník. Stanici zůstane pětikilowattový vysílač 92,5 FM na kótě Dyleň, kde dřív působilo dnes již neexistující Rádio Egrensis, naopak na dvousetwattovou městskou frekvenci 96,6 FM se přesune Hitrádio FM Plus. Posluchači však mohou stejnou stanici naladit i z 5kW vysílače Podhorní vrch na kmitočtu 102,8 FM.

„Rada vydala souhlas se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci k provozování rozhlasového vysílání programu Rádio Blaník (licence sp. zn. 2013/681/zab/MED, č.j. bar/2378/2014 ze dne 15.4.2014) spočívající ve změně názvu programu na nový název Hitrádio FM Plus,“ informovala vysílací rada v tiskové zprávě. Licence uvedená v závorce se přitom vztahuje právě ke kmitočtu 96,6 FM v Mariánských Lázních. Dokument je k dispozici na webu RRTV.

-lukpol-