iVodárenství TV s novým DVB-T2 vysílačem Pacov

pátek, 24. listopadu 2023, 12:10 TV, Aktuality MediaGuru

Skupina pHmedia podnikatele Pavla Hájka spustila tento týden svůj nový vysílač na Vysočině. Diváci si v této oblasti mohou naladit nejen regionální televizi pro tento kraj, ale také nový program iVodárenství TV.

Nová tematická televize věnovaná vodě odstartovala začátkem 46. týdne. Foto: pHmedia

Nová tematická televize věnovaná vodě odstartovala začátkem 46. týdne. Foto: pHmedia

Nový vysílač Regionální sítě 11, jak zní oficiální označení této programové nabídky, je lokálního charakteru. Jeho výkon v horizontální polarizaci je pouhých 31 Wattů. Zároveň jde o třetí vysílač tohoto televizního multiplexu, který získal od Českého telekomunikačního úřadu přidělený kanál 38. Povolení pro stejný kmitočet má RS11 také v Havlíčkově Brodě a Žďáru nad Sázavou. Podle GPS souřadnic v online databázi ČTÚ je vysílač v Pacově umístěn na objektu vodojemu.

Multiplex je v dané lokalitě obsazen dvěma televizními programy – regionální stanicí i-Vysočina.cz a novým tematickým kanálem iVodárenství TV, který byl spuštěný začátkem minulého týdne. Na Kladensku obsahuje Regionální síť 11 místo programu i-Vysočina.cz kanál KLADNo.1 TV. Do budoucna se v tomto multiplexu objeví i připravovaný projekt TV R zastřešující obsah z jednotlivých regionů. V horizontu několika měsíců se má vysílače RS11 dočkat také Praha.

-lukpol-

Vysílání odstartovala televize o vodě iVodárenství TV

úterý 14. listopadu 2023