Lidl pokračuje ve srovnávací reklamě, po Penny je to Albert

pondělí, 13. listopadu 2023, 14:35 Aktuality, Retail, Reklama MediaGuru

Také v tomto týdnu srovnává Lidl ceny výrobků v něm zakoupených s konkurenčními řetězci.

Leták společnosti Lidl, ve kterém se objevuje srovnávací reklama Lidlu s řetězcem Albert (vpravo), zdroj: repro Lidl

Leták společnosti Lidl, ve kterém se objevuje srovnávací reklama Lidlu s řetězcem Albert (vpravo), zdroj: repro Lidl

Lidl pokračuje v komunikační kampani založené na cenovém srovnání s nákupy v konkurenčních řetězcích. V minulém týdnu se objevily inzeráty srovnávající produkty nakoupené v řetězci Penny, v tomto týdnu se Lidl srovnává s Albertem. V obou případech mají nákupy u něj vyjít cenově výhodněji.

Srovnávací reklama je v Česku podle občanského zákoníku povolená za dodržení několika podmínek. Nesmí být klamavá, má srovnávat jen zboží a službu uspokojující stejnou potřebu nebo určené ke stejnému účelu, má srovnávat objektivně jednu nebo více podstatných, důležitých, ověřitelných a příznačných vlastností zboží nebo služeb včetně ceny. Dále má srovnávat zboží s označením původu pouze se zbožím stejného označení, nesmí zlehčovat soutěžitele, jeho postavení, jeho činnost nebo její výsledky nebo jejich označení ani z nich nekalým způsobem těžit a nesmí také nabízet zboží nebo službu jako napodobení či reprodukci zboží nebo služby označovaných ochrannou známkou soutěžitele nebo jeho názvem.

„Cílem kampaně je ukázat zákazníkům, že v Lidlu máme atraktivní běžné ceny. Jednorázové akce jsou dostupné napříč trhem, my však chceme zákazníkům vyslat signál, že stejně konkurenceschopné jsou i naše běžné ceny,“ uvedl v minulém týdnu jednatel společnosti Lidl Česká republika odpovědný za Nákup Zoltán Nepp. Seznam srovnávaných produktů zveřejnil Lidl na svých webových stránkách. Kampaň se objevuje jak v nadlinkovch médiích, tak v letáku řetězce Lidl. 

Lidl srovnávací reklamu využil letos i na Slovensku. Zde ale na něj podalo stížnost k tamější Radě pro reklamu slovenské Sdružení pro značkové výrobky a uspělo. Rada konstatovala, že leták řetězce byl v rozporu s Etickým kodexem, když srovnával svoje privátní značky s jinými. 

-mav-