Majitel Power TV vypnul jeden z polských vysílačů

neděle, 26. listopadu 2023, 07:20 Aktuality, TV MediaGuru

Polské Katowice od poloviny října nenaladí televizní multiplex společnosti MWE Network podnikatele Michala Winnickeho. Experimentální síť byla zachytitelná také na omezeném území Česka.

Vizuál české verze hudební stanice Power TV. Zdroj: MWE Network

Vizuál české verze hudební stanice Power TV. Zdroj: MWE Network

O vypnutí experimentálního televizního multiplexu, který svým signálem zasahoval i část České republiky, informoval mj. portál RadioPolska. Digitální síť obsahovala programy TVC HD, Power TV HD, Filmax HD, Nuta Gold, Junior Music, Xtreme TV, EWTN a Home TV. Multiplex působil v regionu Katowice od března loňského roku do přibližně poloviny října 2023. Důvodem k ukončení experimentu je vypršení platnosti oprávnění od Úřadu elektronických komunikací.

Za touto televizní síti stojí polský podnikatel Michal Winnicki, který je na tamním trhu velmi aktivní, jak na poli TV stanic, tak i v oblasti provozu televizních multiplexů. Winnickeho firma působí okrajově také v České republice. V nabídce Vodafone TV je česká verze jeho hudební stanice Power TV, v minulosti zde bylo možné sledovat i dokumentární kanál Adventure TV, který působil i ve Skylinku. Letos v listopadu na LinkedIn Winnicki naznačil, že plánů na expanzi v Česku se stále nevzdává.

-lukpol-