Media Bohemia slučuje licence pro rádia Fajn, Rock a Blaník

čtvrtek, 23. listopadu 2023, 14:00 Aktuality, Rádio MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) souhlasí s tím, aby Fajn rádia a Rock rádia ze skupiny Media Bohemia operovala vždy pod jednou licencí. V případě Rádia Blaník jde o licence dvě.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Společnost Media Bohemia požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o souhlas se sloučením licencí pro své programy Rock rádií, Fajn rádií a Blaník. RRTV podle sdělení ve čtvrteční tiskové zprávě se sloučením vyslovila souhlas. Výsledkem tak je jedna licence pro Rock rádio, Fajn rádio a dvě licence pro Rádio Blaník.

Podle vysvětlení společnosti Media Bohemia jde jen o administrativní krok. „Sjednocení licencí je v tomto případě pouze administrativní úpravou, která nemá z hlediska fungování stanic žádný fakticky dopad. Společnosti Media Bohemia přináší pouze významné zjednodušení v komunikaci a spolupráci s regulačními orgány. Do budoucna sjednocení licencí také představuje zjednodušení a zpřehlednění administrativních procesů spojených s případnými změnami," sdělila MediaGuru.cz tisková mluvčí Zuzana Nevoralová.

Nově tak bude každá ze značek mediální skupiny Media Bohemia provozována pod jednoznačnou licencí, tj. Rock rádio, Fajn rádio. Hitrádia pak budou mít jednotlivé licence podle regionálních značek, tj. Hitrádio Orion, Hitrádio Černá Hora, Hitrádio FM Plus, Hitrádio Vysočina atd. U Rádia Blaník budou licence dvě, jedna pro Čechy a druhá pro Moravu.

-mav-