Německá ARD plánuje vypnout jeden lineární kanál

neděle, 19. listopadu 2023, 08:00 Aktuality, TV MediaGuru

Z důvodu úsporných opatření plánuje německá veřejnoprávní televize ARD ještě v letošním nebo příštím roce vypnout jeden ze svých lineárních tematických kanálů. Jeho obsah by pak nabízela pouze online.

Největším kandidátem na přerušení lineární distribuce je stanice One. Zdroj: ARD

Největším kandidátem na přerušení lineární distribuce je stanice One. Zdroj: ARD

„Ve skutečnosti ještě neexistuje žádné konečné rozhodnutí. ARD převede tento lineární kanál na digitální. Celá věc je složitý právní proces, ve kterém jsou částečně ovlivněny státní zakázky," komentovalo plánovaný krok pro portál Cable!vision Europe tiskové oddělení ARD. Plánovaná změna se má týkat některého z tzv. třetích okruhů, mezi které patří například tagesschau 24, ARD alpha nebo One. Právě poslední z jmenovaných programů je největším z kandidátů médií.

Online distribuce ušetří náklady za klasické lineární vysílání. Veřejnoprávní média ARD a ZDF v posledních měsících významně provázala své videotéky a obsah stanice by tak měl být snadno dohledatelný v obou z nich. One je určený mladé generaci, která konzumuje obsah jinými disttribučními cestami. Umístění obsahu na YouTube, případně jiné platformy by nemělo být pro diváky problémem. Stanice je dostupná nekódovaně na satelitu Astra nebo z německého DVB-T2.

-lukpol-

Německé ARD a ZDF dál propojují své videotéky

čtvrtek 12. října 2023