ntv provázala v HbbTV lineární a nelineární obsah

pondělí, 20. listopadu 2023, 00:00 TV, Aktuality MediaGuru

Zpravodajský kanál ntv představil na začátku televizního podzimu svým divákům kompletně přepracovaný portál v prostředí HbbTV, virtuálního červeného tlačítka. V Česku je stanice k dispozici zdarma ze satelitu Astra v SD rozlišení.

Nový HbbTV portál zpravodajského kanálu ntv. Zdroj: RTL

Nový HbbTV portál zpravodajského kanálu ntv. Zdroj: RTL

Bianca Wannemacher, ředitelka digitálních zpravodajských produktů v RTL News, popsala tento krok následovně: „Nová HbbTV aplikace ntv kombinuje lineární a nelineární televizní zážitek pro diváky. Nová nabídka rozšiřuje naše komplexní, inovativní portfolio digitálních produktů rozšířením jeho obsahu. Cílem redesignu bylo nabídnout uživatelům ještě lepší a flexibilní televizní zážitek.“

Německá tematická televize, která je součástí portfolia RTL, uvedla, že díky nové aplikaci je přístup k nejdůležitějším zprávám v textu a obrázcích a také zpravodajským videím kdykoli ještě intuitivnější. Zároveň je tento portál vhodný tak pro zájemce z řad inzerentů, což může být inspirace například pro kanál CNN Prima News. „Naši reklamní partneři mají ještě lepší možnosti pro adresné a poutavé umístění svých sdělení,“ dodala Wannemcher.

Uživatelé dvěma kliknutími získají přístup k nejnovějším informacím mimo jiné z oblasti politiky, obchodu, sportu a mezinárodních zpráv. Divák může plynule přepínat mezi aktuálním televizním programem a obsahem na vyžádání. V nabídce si uživatelé mohou vybrat mezi videi, pořady zpravodajskými/publicistickými sekcemi. Nová aplikace také umožňuje redakčnímu týmu ntv rychle a efektivně reagovat na situaci ve zpravodajství a na potřebu diváků po informacích.

-lukpol-