RRTV udělila filmovému kanálu HBO novou licenci

pátek, 24. listopadu 2023, 14:00 TV, Aktuality MediaGuru

Dalších dvanáct let může vysílat filmový a seriálový kanál HBO ve verzi pro Českou republiku a Slovensko. Na svém posledním zasedání o tom rozhodl mediální regulátor.

K filmovému kanálu HBO patří i videotéka HBO Max. Zdroj: Warner Bros. Discovery

K filmovému kanálu HBO patří i videotéka HBO Max. Zdroj: Warner Bros. Discovery

Společnost HBO Europe získala pro Českou republiku a Slovensko souhlas s udělením licence na dobu 12 let prostřednictvím tzv. zvláštních přenosových systémů. V praxi jde o šíření stanice nejen online, ale například také v internetových a IP platformách. Kabelové nabídky nebo satelitní operátoři mohou šířit HBO jako převzaté vysílání. Společnost HBO Europe je pro své tři kanály držitelem celkem dvanácti licencí i pro další trhy, jako je Polsko, Rumunsko nebo Chorvatsko.

Kromě tří lineárních kanálů HBO provozuje společnost také stanice Cinemax a Cinemax 2 a dále placenou videotéku HBO Max, která v minulosti nahradila dnes již neexistující služby HBO GO a HBO OD. Vysílací rada pro tuto online platformu eviduje celkem jedenáct licencí. V příštím roce má videotéku HBO Max nahradit nová služba Max, která nabídne například obsah z kanálů Discovery a Eurosport. Vznikne tak bohatá videotéka online obsahu od Warner Bros. Discovery.

-lukpol-