Sazka, Burger King a Netflix volí na PR Ogilvy

středa, 15. listopadu 2023, 07:10 Aktuality, PR MediaGuru

Agentura Ogilvy PR si připisuje do svého portfolia nové klienty, patří mezi ně Sazka, Burger King a Netflix.

Václav Rambousek, zdroj: Ogilvy

Václav Rambousek, zdroj: Ogilvy

PR oddělení Ogilvy rozšiřuje své klientské portfolio. V průběhu léta a podzimu uspělo v několika výběrových řízení a získalo nové klienty. V rámci dlouhodobé spolupráce se tak bude nově na českém trhu starat o PR a komunikaci pro společnosti Sazka, Burger King a Netflix. Pod vedením Václava Rambouska, který se řízení a rozvoje PR expertizy v Ogilvy ujal letos v květnu, byla zároveň završena transformace PR týmu po stránce strukturní, procesní i personální. 

V rámci dvoukolového řízení na PR agenturu získala agentura Sazku. Spolupráce odstartovala 2. září a zaměřuje se hlavně na strategii komunikace a komunikační aktivity v korporátní i produktové linii. Úkolem bude komunikovat na primární cílovou skupinu s přesahem do generace Z, na niž chce Sazka více cílit. Klíčovou součástí je komunikační podpora CSR a sponzoringových aktivit, které se v souladu s dlouhodobou strategií společnosti zaměřují především na oblast sportu. Ke konci roku bude prioritou především komunikace týkající se vánoční nabídky.

Předmětem spolupráce s řetězcem Burger King je hlavně korporátní a brandová komunikace témat jako rozšiřování restaurační sítě na českém trhu či kvalita produktu. Doplní ji produktová komunikace zaměřená na stálý sortiment i sezónní nabídky a produkty pro cílové skupiny různých preferencí včetně rostlinných alternativ. Ogilvy PR rovněž pro Burger King zajistí mediální servis a podle potřeby konzultace v rámci krizové komunikace. 

„Hledali jsme cesty, jak zefektivnit a zjednodušit způsob práce i komunikace s našimi agenturami. Dlouhodobě spolupracujeme s mediální agenturou Wavemaker ze skupiny WPP, proto jsme se rozhodli ke spolupráci napřímo oslovit agenturu Ogilvy, která je pro nás kromě zvučného jména synonymem vysokého profesního standardu,“ říká Filip Vostrý, Marketing Manager Burger King Česká republika.

Trojici nových PR klientů uzavírá streamovací služba Netflix, která nového partnera na PR vybrala v rámci vícekolového výběrového řízení. Spolupráce se rozbíhá nyní v listopadu, Ogilvy PR bude v kontaktu s regionálním týmem, který sídlí ve Varšavě a zastupuje i český trh. Kromě komunikačních kampaní na prioritní tituly z dílny Netflixu, například dramatická minisérie Griselda, očekáváný film Rebel Moon či nová série dramatu Bridgertonovi, bude agentura zastřešovat korporátní komunikaci s cílem zapojovat Netflix do lokálního mediálního a veřejného dění, posilovat lokální media relations i vztahy s influencery a profilovat Netflix jako podporovatele českého filmového průmyslu. 

Kromě nových klientů prošla agentura také týmovou konsolidací. „Největší radost mám z toho, že se nám podařilo celý PR tým propojit a vytvořit jedno fungující těleso s otevřeným přístupem ke sdílení zkušeností a inspirace. Bez toho bychom si tyto úspěchy na konto nepřipsali,“ dodává Václav Rambousek, který PR oddělení řídí v úzké spolupráci s Terezou Raidovou. Ta se na pozici Head of PR Business podílí na strategických rozhodnutích o směřování týmu, supervizi klientských týmů i každodenní operativě.

-stk-