Šéf Canal+: Studiocanal bude naším klíčovým nástrojem

čtvrtek, 23. listopadu 2023, 07:00 Aktuality, TV MediaGuru

Produkční a distribuční společnost Studiocanal se jako dceřinná firma mezinárodní mediální skupiny Canal+ stane hlavním nástrojem pro další expanzi a diverzifikaci. Spojení sportovních práv a filmového obsahu je klíčovým nástrojem pro úspěch v silně konkurenčním prostředí.

Videotéka Canal+ patří k důležitým strategickým nástrojům mediální skupiny. Foto: Canal+

Videotéka Canal+ patří k důležitým strategickým nástrojům mediální skupiny. Foto: Canal+

Canal+ Group, jejíž součástí je i satelitní a internetová televize Skylink, přislíbila v letech 2022 až 2024 investici 600 milionů eur, tedy v přepočtu téměř 15 miliard korun, do francouzského a evropského filmu. V rozhovoru pro americký portál Variety to uvedl její předseda představenstva a generální ředitel Maxime Saada. Diváci se mohou v příštím roce těšit na třetí díl rodinného filmu Paddington, životopisný film o Amy Winehouse nebo romantický snímek „We Live in Time“ s Florence Pugh a Andrew Garfieldem.

Pro Canal+ Group je důležité mít v online knihovně i kinotrháky, nejsou ovšem pilířem samotné nabídky. „Nikdo se nepřihlásí k odběru Canalu+ jen proto, aby zachytil nejnovější trhák, ale na druhou stranu se lidé mohou velmi dobře odhlásit, pokud tyto filmy ve službě nemáme.“ Právě pod vedením Saady se dostal Canal+ Group i do České republiky a na Slovensko, kde v poslední době získal například vysílací práva pro anglickou Premier League. Počet předplatitelů se pod vedením nového generálního ředitele zvýšil za sedm let z 11 na loňských 25,5 milionu.

-lukpol-