Uvedení Doritos v Česku podpořila kampaň od Mark BBDO

čtvrtek, 16. listopadu 2023, 12:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Dvoufázovou komunikační kampaň využila značka Doritos při vstupu na český trh.

Hudební event na podporu značky Doritos, zdroj: Mark BBDO

Hudební event na podporu značky Doritos, zdroj: Mark BBDO

Pro vstup značky Doritos na český trh připravila agentura Mark BBDO, kromě adaptace globálního TV spotu, i speciální dvoufázovou komunikační kampaň. V první teasingové části se po celé Praze objevily reklamní plochy, které zobrazovaly záhadné desatero neobvyklých přikázání. Ty zaujaly pozornost zejména mladší generace i influencerů jako Paulie Garand, Adam Mišík nebo Refew. Závěrečné, desáté přikázání odhalilo značku Doritos, a zároveň i začátek druhé odhalovací fáze kampaně. Ta vyvrcholila hudebním eventem v pražském kostele Sacre Coeur.

Na akci ve znamení trojúhelníku vystoupili NobodyListen, Annet X a další. Vrcholem večera byla velkolepá laserová show Davida Vrbíka, kterou doplnil NobodyListen svým DJ setem značce na míru. Kampaň vznikla pod vedením accountského týmu Kateřiny Tůmové. Spolupráci s influencery zajistila agentura FLO a akci mediálně podpořili: Vogue, Refresher a Esquire.

„Pokud bych měl jedním slovem shrnout příchod Doritos tak je to slovo odvaha. To co často klientům chybí. Samozřejmě ruku v ruce s důvěrou. Máme velkou radost, že náš kreativní koncept překročil hranice a Doritos s ním vstupují na trh v Maďarsku,“ uvedl Martin Mareš, kreativní ředitel Mark BBDO.

„PepsiCo má za sebou úspěšnou spolupráci s BBDO agenturami po celém světě, takže nám bylo jasné, že i Mark BBDO Prague připraví kreativní řešení k uvedení značky Doritos na českém trhu na vysoké úrovni," sdělil Saša Radeta, Senior Brand Manager PepsiCo. Dodal, že odhad byl správný a že díky spolupráci vznikla originální, vtipná a účinná kampaň v odvážném duchu značky. 

-mav-