Vodafone doplní do internetové TV další HD kanály

čtvrtek, 30. listopadu 2023, 15:40 TV, Aktuality MediaGuru

Stanice Spektrum Home a TV Paprika budou ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) k dispozici v internetové TV operátora Vodafone od příštího roku. V současné době jsou šířeny pouze v kabelové nabídce.

Z pořadu Doma u Nigelly na TV Paprika. Foto: AMC Networks

Z pořadu Doma u Nigelly na TV Paprika. Foto: AMC Networks

„Kanály TV Paprika a Spektrum Home nejsou k dispozici v HD, protože byla vyčerpána kapacita pro HD programy. Protože ale končí Discovery Science a DTX, uvolní se nám brzké době 2 pozice, takže po novém roce bude možné je doplnit,“ reagovala na dotaz MediaGuru Charlota Dědková z tiskového oddělení Vodafonu, proč jsou aktuálně tyto dvě stanice společnosti AMC Networks International – Central and Eastern Europe šířeny pouze v SD formátu.

V Česku mají skončit kanály Discovery Science a DTX

pátek 8. září 2023

V současné době jsou Spektrum Home a TV Paprika společnosti AMC k dispozici ve Full HD rozlišení pouze v kabelové síti Vodafone. AMC nabízí ve vyšší obrazové kvalitě i další kanály, kromě stejnojmenné filmové stanice i Film+, Sport 1, Sport 2 nebo Spektrum. Naopak pro HD formát se AMC nerozhodla ještě v případě dětských kanálů JimJam a Minimax. Absence vysokého rozlišení trápí i další programy pro nejmenší – NickToons nebo Nick Jr. Nickelodeon sice v HD je, už řadu let mu ale chybí čeština.

-lukpol-

Vodafone: Nové HD kanály v kabelu i internetové TV

pondělí 11. září 2023