Vysílání odstartovala televize o vodě iVodárenství TV

úterý, 14. listopadu 2023, 07:40 Aktuality, TV MediaGuru

Provozovatelem nové oborové televize zaměřené na vodu je společnost Aqua content podnikatele Pavla Hájka.

Zdroj: iVodárenství TV

Zdroj: iVodárenství TV

V pondělí 13. listopadu začala vysílat první oborová televize – televize o vodě. Stanice iVodárenství TV je první česká televize plně věnované tématu vody. Vysílat bude nepřetržitě 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, přinese naučné pořady o vodě ve všech jejích podobách.

Televize iVodárenství vysílá v pozemním televizním vysílání v Regionální síti 11 a diváci si ji tak mohou naladit na klasickou terestrickou anténu v lokalitách, kde je RS 11 dostupná. Vysílání bude přístupné přes kabelové a IPTV televize a také prostřednictvím aplikace pro mobilní telefony a tablety pro sledováni televize Zdarma TV.

iVodárenství TV není určena pouze pro vodohospodáře a odborníky. „Naše programy jsou navrženy tak, aby přibližovaly svět vodárenství a vody všeobecně široké veřejnosti a nabízely zajímavý obsah pro různé věkové a zájmové skupiny,“ uvedl zakladatel televize Pavel Hájek.

Televize přinese rozhovory, dokumentární pořady o procesech úpravy pitné a čištění odpadní vody a představí technické unikáty spojených s vodou a vodním hospodářstvím. Televize připravuje i několik dokumentárních sérií o vodárenských památkách a vodárenských stavbách a technologiích. 

-mav-