Zpravodajská televize Welt s novým HbbTV portálem

neděle, 19. listopadu 2023, 06:15 TV, Aktuality MediaGuru

Stejně jako německá zpravodajská televize ntv i konkurenční kanál Welt představil se zahájením podzimní sezóny svým divákům nový portál na platformě HbbTV. Diváci v Česku mohou sledovat program ze satelitu Astra 19,2 v SD rozlišení.

HbbTV menu zpravodajské televize Welt. Zdroj: Welt

HbbTV menu zpravodajské televize Welt. Zdroj: Welt

Zpravodajská televize Welt po stisknutí virtuálního červeného tlačítka nyní zpřístupňuje divákům vybraný obsah ze své knihovny médií prostřednictvím televizorů připojených k internetu, případně na satelitních boxech s doplňkovou funkcí HbbTV, tzv. virtuální červené tlačíko. Divákům v České republice je prostřednictvím družice Astra na pozici 19,2 stupně východně k dispozici pouze SD verze této stanice, Welt HD je kódována pro zákazníky placené televize HD+.

Stisknutím červeného tlačítka na dálkovém ovladači se ve spodní části obrazovky paralelně s běžícím programem objeví úvodní nabídka pro další dokumenty, reportáže, zprávy, formáty jako Welt Talk nebo podcasty z dílny této zpravodajské televize. Tato novinka umožňuje plynule přepínat mezi lineárním programem a online knihovnou médií. Navigace v nabídce je realizována pomocí šipek, pro návrat na lineární program může divák použít tlačítko „zpět“.

-lukpol-

ntv provázala v HbbTV lineární a nelineární obsah

pondělí 20. listopadu 2023