BigBoard získal podíly ve firmách spoluvlastnících Praha TV

středa, 13. prosince 2023, 10:50 Aktuality, TV MediaGuru

Společnosti, které mají menší podíly v pražské televizi Praha TV, získala většinově společnost BigBoard, která už dosud 40% podíl v Praha TV vlastní.

Zdroj: Praha TV

Společnost BigBoard Praha získala od Jana Holoubka 70% podíl v Pražská televizní společnosti. V návaznosti na tuto změnu se jednatelem společnosti místo Holoubka stal George Kisugite, zástupce BigBoardu. Zbývajících 30 % drží Jakub Svora. Zároveň se firma BigBoard Praha stala vlastníkem 100% podílu v Pražské mediální společnosti. Tento podíl dosud patřil Kláře Potočné. I zde došlo ke změně jednatele, kdy Kláru Potočnou vystřídal George Kisugite. Vyplývá to z informací zveřejněných v obchodním rejstříku. 

Pražská televizní společnost je 10% vlastníkem společnosti Praha TV, provozovatele stejnojmenné regionální televize. Rovněž Pražská mediální společnost drží 10 % ve společnosti Praha TV. V ní má podíl (40 %) i BigBoard Praha. Díky získání podílů v obou uvedených firmách se tak BigBoard stal většinovým vlastníkem Praha TV. Zbývajících 40 % v Praha TV patří firmě Primetime Media (Zuzana Pecková, Jan Sklenář, Metropol Group).

Aktualizovaná mapa vlastníků českých médií 2023

pondělí 13. března 2023

-mav-