Bohemia Sekt se zaměří na udržitelnost i vína bez alkoholu

úterý, 5. prosince 2023, 11:15 Aktuality, Marketing, Udržitelnost MediaGuru

V příštím roce chce Bohemia Sekt prohloubit své udržitelné aktivity, zaměří se více i na vína bez alkoholu.

Zdroj: Bohemia Sekt

Zdroj: Bohemia Sekt

Společnost Bohemia Sekt se v příštím roce zaměří více na oblast udržitelnosti, reaguje tak na stále výraznější projevy změn klimatu, nestálost počasí a jejich dopady na pěstování vinné révy. Zároveň se chce také věnovat kategorii bezalkoholických vín, která v poslední době roste. 

Oblasti udržitelnosti se Bohemia Sekt, jež vlastní  a je v tuzemsku největším zpracovatelem lokálních hroznů, věnuje ve svém programu DoVinic.cz, v němž testuje udržitelnější vinohradnické postupy a metody boje se suchem. K hlavním aktivitám programu patří například osazování vinohradů hlubokokořenící směsí rostlin, která pomáhá zadržovat vodu v půdě a minimalizovat tak negativní dopad sucha na rostliny. Dále testuje prokypřovací směsi, hnojení vermikompostem či novou technologii UV boosting, kdy je vinná réva ošetřena pomocí UV-C záření. 

„Na základě získaných poznatků a výsledků z letošního roku jsme se rozhodli rozšířit výsadbu hlubokokořenící směsi až na 100 hektarů našich vinic. Dál budeme sbírat data a vyhodnocovat dopady na révu a sklizeň a rádi se o ně podělíme s dalšími pěstiteli,“ popisuje ředitel společnosti Bohemia Sekt Ondřej Beránek, s tím, že komunikace udržitelných aktivit bude probíhat zejména prostřednictvím PR. 

Kromě toho se Bohemia Sekt zapojuje do aktivit spojených s osvětou o zodpovědné konzumaci alkoholu, například do projektů Alkohol zodpovědně nebo Wine in Moderation.V této souvislosti rovněž doplnila i piktogramy na zadní etiketu.                                                                                                                         

Bohemia Sekt je dlouhodobě lídrem kategorie šumivých vín s více než 50% podílem na trhu. Až 30 % prodejů se přitom uskuteční v prosinci, a to hlavně v jeho druhé polovině. 

Kromě sektů vyráběných tradiční charmatovou a klasickou metodou nabízí i šumivá vína bez alkoholu. Nealkoholických bublin prodá přibližně jeden milion lahví ročně, což ji řadí na pozici lídra tuzemského trhu, přičemž v nadcházejícím období plánuje tuto kategorii dále posilovat. „Věříme v rostoucí potenciál vín bez alkoholu u všech spotřebitelů včetně milovníků vín. Ostatně na vinařských soutěžích se už objevují kategorie nealko vín, což bezpochyby přispěje k dalšímu růstu popularity. Vína bez alkoholu tak budou v našem portfoliu hrát stále důležitější roli,“ doplňuje Ondřej Beránek. 

Aktuálně nabízí Bohemia Sekt pět dealkoholizovaných produktů – kromě Bohemia Sektu ve variantách bílý a rosé i nealkoholické Mionetto od italské sesterské společnosti. Portfolio doplňují dvě tichá vína španělského vinařství Freixenet.

V příštím roce plánuje Bohemia Sekt také jednu produktovou novinku z vlastní dílny. V marketingové komunikaci příliš změn nebude. Pro vlajkovou značku Bohemia Sekt využívá od firma od loňského roku nový komunikační koncept, stejně tak bude dále pracovat se stávajícím konceptem pro Bohemia Sekt Ice a Bohemia Sekt Ice Pink!. „V marketingu chceme zintenzivnit komunikaci tichých vín,” prozrazuje marketingový ředitel společnosti Martin Fousek. Do portfolia firmy patří značky Víno Mikulov, Habánské sklepy, Chateau Bzenec, Vinařství Pavlov nebo Motýl. 

Bohemia Sekt uvádí novou kampaň, zaměří se na zábavu

čtvrtek 1. prosince 2022

-stk-