Čedok s perníčkovou kampaní podporuje last minute exotiku

pátek, 29. prosince 2023, 16:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Čedok po vánočních svátcích spouští druhou část zimní kampaně, kterou podporuje prodej last minute zájezdů do exotických destinací.

Z vizuálu kampaně Čedoku, zdroj: Čedok

Z vizuálu kampaně Čedoku, zdroj: Čedok

Cestovní kancelář Čedok představila po vánočních svátcích druhou část zimní kampaně, která v nadcházejících týdnech podpoří prodej last minute zájezdů do exotických destinací. Reklama kombinuje různé kanály marketingové komunikace od televize, rádií, onlinu až po sociální sítě. Nové vizuály s hlavním sloganem „Oslaďte si zimu!“ vznikaly znovu ve spolupráci interního týmu Čedoku s Ogilvy Performance Marketing ze skupiny WPP a agenturou Ydeal, jejíž tvůrci využili při tvorbě kreativy a grafického zpracovaní podruhé umělou inteligenci.

Statické i pohyblivé formáty cílí na páry, rodiny, skupiny i tzv. singles cestovatele a propagují odlety na poslední chvíli například na Srí Lanku, Zanzibar, do Ománu, Dominikánské republiky nebo do Keni, kam se začne létat přímo z Prahy od 3. ledna 2024.

„Pokračujeme v naší úspěšné zimní kampani s motivem postavy perníčka a ve druhé fázi se zaměříme na podporu dovolené v exotice po Vánocích a na odlety v prvních měsících roku 2024, kde už nyní prodáváme zájezdy s přímými lety za akční last minute ceny. Při tvorbě vizuálů jsme opět využili nástroje umělé inteligence. Finální spoty se budou vysílat postupně v obou největších komerčních televizích, online i na různých venkovních plochách. Kampaň doplní také reklama v rádiích nebo v prostorách pražského letiště,” uvedla Edita Rendlová, ředitelka prodeje a marketingu Čedoku.

Celá „perníčková rodina" se objeví od konce prosince v desetivteřinových spotech v televizním vysílání skupiny Nova a na kanálech televize Prima. Reklama volně navazuje na předchozí verzi a reaguje na aktuální povánoční období otázkou „Kam zmizely všechny perníčky?“. Nové vizuály, které tak vznikaly jako pokračování celé kampaně „Pečte na zimu!“ ze září letošního roku, budou vidět také na různých OOH plochách, například v prostorách Letiště Václava Havla Praha, na LCD obrazovkách po Praze nebo na CLV nosičích v pražském metru. Ve velkých českých městech Čedok umístí klíčovou grafiku na vybraných billboardech.

 

Zdroj: Čedok

Čedok také počítá se silnou online kampaní prostřednictvím bannerové reklamy. Spoty se budou uživatelům zobrazovat rovněž ve videích na YouTube. Videoreklamu použije také ve spolupráci s mediálním domem Czech News Center nebo pod hlavičkou webu Seznam.cz. Vedle pohyblivých formátů připravuje bannery na podporu brand awareness a rozvíjí také affiliate spolupráce.

Kromě televizní reklamy nebudou v této části kampani chybět ani rádiové spoty (Evropa 2, Impuls, Beat, Spin, Kiss, Blaník, Fajn Rádio, Hitrádio a další). Dlouhodobá spolupráce pokračuje také s Českým rozhlasem.

-mav-