České Radiokomunikace kupují operátora pražské RS4

čtvrtek, 21. prosince 2023, 12:20 Aktuality, TV MediaGuru

Stoprocentním vlastníkem společnosti Prague Digital TV, která provozuje na území Prahy tři vysílače Regionální sítě 4, se stanou České Radiokomunikace. Jediným zákazníkem televizního multiplexu je Praha TV.

České Radiokomunikace mohou v budoucnu tuto síť překoordinovat na Žižkovský vysílač. Foto: Unsplash

České Radiokomunikace mohou v budoucnu tuto síť překoordinovat na Žižkovský vysílač. Foto: Unsplash

O převodu podílů, které dohromady dávají sto procent, informuje ve své aktuální tiskové zprávě z posledního zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Prague Digital TV měla doposud dva podílníky – společnost Mediapoli Group, která držela 66,5 % akcií firmy, a Pavla Frombergera, který vlastnil zbývajících 33,5 %. Regionální síť 4 má v současné době v nabídce pouze stanici Praha TV, další zákazníci se přesunuly do jiných multiplexů nebo vysílání ukončily.

Společnost Prague Digital TV šíří signál pro hlavní město ze tří lokalit – Strahov, Ládví a Zelený pruh. České Radiokomunikace mají do budoucna možnost překoordinace na Žižkovský vysílač při zachování stejné frekvence, tedy kanálu 46. Operátor tak bude mít prostor pro případné další zákazníky, kterým může nabídnout volnou kapacitu. Telekomunikační firma již v Praze provozuje Regionální síť 12, která obsahuje programy Óčko Expres, Óčko Black a TV Noe+.

-lukpol-