České Radiokomunikace šíří rádio Kiss ze Strahovské věže

čtvrtek, 28. prosince 2023, 07:30 Rádio, Aktuality MediaGuru

Rozhlasová stanice Rádio Kiss, která je součástí skupiny Radio United Broadcasting, přesunula svůj pražský vysílač do areiálu Českých Radiokomunikací na Strahově. Důvodem je chystaná demolice místního stadionu.

Vysílací studio Rádia Kiss. Foto: Media Clus

Vysílací studio Rádia Kiss. Foto: Media Clus

„Zlepšujeme pokrytí rozhlasové stanice Kiss v Praze a okolí. Ve čtvrtek 21. prosince v 10 hodin byl vypnut vysílač umístěný na Strahovském stadiónu. Na stejném kmitočtu 98.1 MHz jsme zahájili vysílání z našeho strahovského vysílače, který je jedním z nejvyšších bodů v Praze,“ uvedl při této příležitosti,“ ředitel právního a regulatorního útvaru Českých Radiokomunikací Marcel Procházka. Strahovský stadion čeká z důvodu jeho havarijního stavu v budoucnosti demolice, stejný krok jako Rádio Kiss tak musí realizovat i další broadcasteři.

Přesun jednotlivých vysílatelů ze Strahovského stadionu už se dlouhodobě připravuje. V minulosti si například nechal novou kótu pro hlavní město zkoordinovat operátor Teleko digital, který v Praze vysílá svůj DAB+ multiplex na kanálu 11A. Nově by pak měl šířit signál z budovy City Tower na Pankráci. Se stejnou situací se musí popasovat i provozovatel rádií Hey a Color Music Radio i rozhlasové sítě COLOR DAB+, společnost JOE Media. Právě v jejím multiplexu vysílá Kiss pro hlavní město a Benešovsko digitálně na kanálu 7C.

-lukpol-

Rádio Kiss spustí do konce roku sedm FM vysílačů

čtvrtek 21. září 2023