CPI Property Group ukončuje partnerství s olympijským hnutím

pondělí, 11. prosince 2023, 10:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

CPI Property Group reaguje na usnesení Mezinárodního olympijského výboru, které umožnilo účast ruských a běloruských sportovců na Olympijských hrách v Paříži 2024.

ILustrační foto, zdroj: Shutterstock

ILustrační foto, zdroj: Shutterstock

CPI Property Group oznámila, že s okamžitou platností ukončuje své partnerství s Českým olympijským výborem a vyzývá k tomu i ostatní partnery. Rozhodnutí je reakcí na usnesení Mezinárodního olympijského výboru, které umožnilo účast ruských a běloruských sportovců na Olympijských hrách v Paříži 2024.

„S olympijským hnutím, které kapitulovalo před ruským a běloruským režimem, nechceme být dále spojováni,“ říká Zdeněk Havelka, výkonný ředitel CPI Property Group. „Od začátku ozbrojeného konfliktu jsme jednoznačně a zcela jasně odmítali jakoukoliv možnost účasti sportovců Ruska a Běloruska na OH v Paříži, a to i za cenu bojkotu her. Pátečním rozhodnutím MOV se naplnily naše nejčernější obavy. Hry v Paříži poslouží jako platforma pro ruskou propagandu,“ dodává Havelka.

CPI Property Group proto oficiálně požádá Český olympijský výbor, aby ve svých materiálech a veškeré komunikaci nadále nespojoval značky skupiny s olympijskými kruhy a jinými symboly olympijského hnutí. „Ukončení spolupráce není v žádném případě zaměřeno proti sportovcům, ale proti alibistickému a morálně vadnému rozhodnutí organizátora olympijských her,“ zdůraznil Zdeněk Havelka.

Český olympijský výbor (ČOV) uvedl, že od samého počátku válečného konfliktu na Ukrajině odsuzuje ruskou agresi a porušení olympijského příměří a podporuje sankce vůči Rusku. Nesouhlasíme s jakoukoli formou účasti Ruska a Běloruska v kvalifikacích na olympijské hry nebo na hrách samotných po dobu trvání válečného konfliktu na Ukrajině. Jasně se na tom shodlo Plénum ČOV.  „Situace na Ukrajině se nás hluboce dotýká a moc si vážíme toho, jak se český sport postavil k pomoci ukrajinským sportovcům a občanům. Neztotožňujeme se s rozhodnutím MOV," zdůraznil.

CPI Property Group je oficiálním partnerem Českého olympijského týmu a na pozici dodavatele působí také obchodní centra Olympia v Plzni, Mladé Boleslavi a Teplicích, která jsou rovněž součástí portfolia skupiny. Všechny zmíněné značky spolupráci ukončí bezprostředně dle možností smluvních podmínek, zároveň skupina okamžitě požádá ČOV o stažení všech svých symbolů a log z oficiálních materiálů hnutí, a to včetně všech forem prezentací a aktivit směřujících k Olympijským hrám v Paříži 2024.

-mav-