Končí placená televize CBS Reality

pátek, 1. prosince 2023, 11:03 Aktuality, TV MediaGuru

Ke konci roku skončí v České republice, na Slovensku a dalších trzích vysílání tematické placené stanice CBS Reality. Společnost AMC Networks International tento krok zdůvodňuje konsolidací svého portfolia.

Ukázka z vysílání stanice CBS Reality. Foto: AMC Networks International

Ukázka z vysílání stanice CBS Reality. Foto: AMC Networks International

Nejen dokumentární kanály Discovery Science a DTX ke konci roku vypnou své vysílání. Dalším z programů, který čeká stejný krok, je CBS Reality. MediaGuru to potvrdila regionální manažerka AMC Networks International pro Českou republiku a Slovensko Irena Novotná s tím, že vysílání programu bude ukončeno i v dalších zemích. Novotná tento krok zdůvodnila tím, že dochází ke konsolidaci portfolia. Společnost AMC se zaměří na posilování svých dalších značek.

Značka CBS vstoupila na český a slovenský trh začátkem prosince 2012. Přesto, že na evropský trh bylo tehdy uvedeno více kanálů, našeho regionu se týkal pouze vstup CBS Drama a CBS Reality. První ze stanic se snažila diváky oslovit seriály jako Dynastie, Případy otce Dowlinga, 4400 nebo Twin Peaks, 20. září 2017 však skončila. CBS Reality nabízela divákům například soudní příběhy nebo formáty policejní Reality TV. Program byl na trhu k dispozici pouze v SD rozlišení.

-lukpol-

V Česku mají skončit kanály Discovery Science a DTX

pátek 8. září 2023