Makro spouští novou náborovou kampaň „m”

sobota, 9. prosince 2023, 07:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Lokální náborovou kampaň staví Makro na datech a faktech z českého pracovního trhu.

Ukázka nového pracovního inzerátu v duchu konceptu „m“ společnosti Makro, zdroj: Makro

Ukázka nového pracovního inzerátu v duchu konceptu „m“ společnosti Makro, zdroj: Makro

Makro startuje na českém trhu novou lokální náborovou kampaň s názvem „m“. Přibližuje v ní zásadní hodnoty, v nichž je velkoobchod podle svých zaměstnanců výjimečný. 

„Mnoho konkurenčních firem naší velikosti využívá v oblasti Employer Brandingu globální komunikaci. My jsme se ale rozhodli připravit lokální kampaň založenou na datech a faktech z českého pracovního trhu. Díky tomu je komunikace vysoce autentická a relevantní pro potenciální kandidáty,“ říká Klára Jakubcová, Employer Branding manažerka společnosti Makro ČR. 

Přípravě nové náborové kampaně „m“ předcházel detailní průzkum mezi stávajícími zaměstnanci společnosti. „Přes 100 našich kolegů jsme zapojili do hloubkových rozhovorů a workshopů, abychom zjistili, co je na práci v Makro baví nejvíc, čeho si nejvíc cení a v čem vnímají naši výjimečnost jako zaměstnavatele,“ přibližuje Jakubcová s tím, že rozhovory mířily i na to, co práci lidem naopak ztěžuje, v čem se lze dál zlepšovat či proč si firmu jako zaměstnavatele vybrali.

Na základě hloubkových rozhovorů vystoupila přidaná hodnota Makra jako zaměstnavatele. „Zjistili jsme, že si u nás zaměstnanci hodně cení práce, která má smysl, příležitostí k profesnímu růstu, a především dobrých vztahů se zákazníky i kolegy, tedy fungujících týmů. I díky tomu přichází do Makro pracovat hodně lidí na doporučení od stávajících zaměstnanců,“ popisuje Jakubcová. Nejčastěji se nováčci rozhodli pro společnost pracovat na základě finančních podmínek, benefitů, jména tradiční a známé společnosti, možností růstu a kvalitního náborového procesu.

„Práce v Makro je podle výzkumu ve srovnání s konkurencí výjimečná v tom, že jsme v oboru jiní – jako lídři velkoobchodního trhu považujeme zákazníky za opravdové partnery, pečujeme o ně a na rozdíl od retailu s nimi budujeme vztahy. To lidem v našich týmech umožňuje růst a profilovat se jako odborníci ve své práci, kterou vnímají jako smysluplnou,“ uvádí Daniela Hrbková, jež v Makru pracuje jako People and Culture Director. 

Cílem nové kampaně je ukázat Makro v jiném světle než dosud. „Chtěli jsme vytvořit odlehčený a hravý vizuální styl, který bude jedinečný, takže každý pozná, že se jedná o Makro,“ dodává Hrbková.

Součástí kampaně jsou nové kariérní webové stránky, jež reflektují inovovaný styl komunikace s uchazeči. Úpravou prochází také pracovní inzeráty, více péče bude věnováno rovněž komunikaci směrem k uchazečům na sociálních sítích a v plánu je využití i mnoha dalších digitálních i offline kanálů.

-stk-