Moderátor ČT Železný oznámil přestávku, skončí v Událostech

středa, 6. prosince 2023, 15:25 TV, Lidé MediaGuru

Jakub Železný se minimálně do konce roku 2023 na obrazovce České televize neobjeví, oznámil zdravotní přestávku.

Jakub Železný, zdroj: ČT

Jakub Železný, zdroj: ČT

Moderátor České televize pořadů Události a Události, komentáře Jakub Železný oznámil na sociální síti X zdravotní přestávku. Uvedl, že letošní rok se začal negativně odrážet na jeho zdraví a že musí myslet i na sebe. Dodal, že se v České televizi těší na nové výzvy v novém roce. Ke konci roku tak skončí s uváděním hlavní zpravodajské relace Události. 

Železný se má podle mluvčí veřejnoprávní televize podílet na přípravě nových projektů ČT24. Události bude dál moderovat i Michal Kubal, který se v listopadu stal šéfredaktorem, řekla ČTK mluvčí ČT Vendula Krejčová.

Česká televize počítá na moderátorský post Událostí nově s Josefem Kvasničkou. Do týmu Události, komentáře se pak připojí Tereza Řezníčková.

Jakub Železný už na začátku letošního září oznámil, že pořad Události, komentáře bude uvádět jen do konce roku 2023.

„V návaznosti na toto jeho sdělení vedení redakce zpravodajství rozhodlo i o změnách v týmu Událostí. Do Událostí, komentářů nově nastupuje dosavadní moderátorka ČT24 Tereza Řezníčková. Tým Událostí posílí zkušený regionální zpravodaj Josef Kvasnička. Jakub Železný se bude prozatím podílet na přípravě nových projektů ČT24," uvedla Krejčová.

Kvasnička je členem redakce zpravodajství veřejnoprávní televize od roku 1996. Dlouhé roky působil jako zlínský reportér. Řezníčková dosud moderovala například pořady Newsroom ČT24 nebo 90'.

Události vedle Železného nyní uvádějí Marcela Augustová, Barbora Kroužková, Jana Peroutková, Michal Kubal a Martin Řezníček. V moderování Událostí, komentářů se střídali Kroužková, Peroutková, Kubal, Řezníček, Železný a Daniel Takáč.

-mav-, -čtk-

Události začne moderovat Kvasnička, Řezníčková Události, komentáře

středa 6. prosince 2023