Na trh míří nová česká značka single malt whisky Prádlo

pátek, 8. prosince 2023, 11:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Stock Plzeň-Božkov začala vyrábět vlastní whisky s názvem Prádlo. Klade důraz na lokálnost, řemeslnost a osvědčené postupy.

Česká single malt whisky Prádlo vstupuje na český trh, zdroj: Stock Plzeň-Božkov.

Česká single malt whisky Prádlo vstupuje na český trh, zdroj: Stock Plzeň-Božkov.

Na tuzemský trh vstupuje nová česká značka single malt whisky Prádlo z dílny společnosti Stock Plzeň-Božkov. V prodeji bude desetiletá, osmnáctiletá whisky a limitovaná edice třicetileté. Při její výrobě je kladen důraz na lokálnost, poctivou řemeslnou práci a osvědčené postupy. 

Whisky nese název podle vesnice Prádlo, kde se nachází jedna z nejdéle fungujících palíren whisky v České republice. Historie výroby whisky v západočeském Prádle sahá do roku 1976, kdy Češi nemohli do Skotska na zkušenou a museli využít svou představivost a řemeslo k tomu, aby vyrobili whisky vlastní cestou. 

Téměř vše se v Prádle dělá ručně. Whisky se ručně stáčí, etiketuje i uzavírá. Veškerou péči obstarává sedmičlenný tým, v čele s Master Distiller Kristinou Demelovou. Základ whisky Prádlo tvoří ten nejlepší český ječmen. Destiluje se výhradně po malých dávkách, nejprve v malé koloně, poté v tradičních měděných kotlích. „Zrání probíhá v sudech z dubu zimního, které pro nás vyrábějí čeští bednáři. Jsou silně vypálené, a to včetně dna i víka. I díky nim má výsledná whisky příjemně nasládlé medové tóny s náznakem ořechů a koření,“ doplňuje Demelová. 

Novinku podpoří marketingová komunikace na sociálních sítích, PR aktivity a také účast na whisky festivalech a dalších vybraných akcích. Komunikována bude rovněž přes webové stránky a v rámci návštěvnického centra. 

-stk-