Po Penny komunikuje snížení cen v návaznosti na DPH i Tesco

úterý, 12. prosince 2023, 12:35 Aktuality, Retail MediaGuru

Tesco je dalším řetězcem, který deklaruje snížení cen u vybraných potravin v návaznosti na sníženou DPH. Ceny má upravit od středy 13. prosince.

Tesco, zdroj: Tesco

Tesco, zdroj: Tesco

Tesco oznámilo, že sníženou DPH na potraviny promítne do vybraných produktů ve svých prodejnách od tohoto týdne a nikoli až od ledna 2024. „Nečekáme na leden, kdy začne platit nižší DPH na potraviny, ale již od tohoto týdne u 100 vybraných potravin snižujeme ceny. Po Novém roce budeme v této aktivitě pokračovat a chceme našim zákazníkům nižší sazbu DPH promítnout do cen dalších výrobků,“ uvedl Pavol Halász, produktový ředitel Tesco pro Českou republiku.

Stovku vybraných potravin napříč kategoriemi Tesco zlevní od středy 13. prosince, kdy vstoupí v platnost nový akční leták. Sleva bude odpovídat snížení sazby DPH o tři procentní body, snížená cena bude zaokrouhlena na dvě desetinná místa (setiny). Kampaň se vedle kamenných prodejen vztahuje také na online nákupy na iTesco.cz.

Řetězec dodal, že v listopadu zlevnil průměrně o 10 % všechny výrobky z vlastních pekáren. Během podzimní potravinové sbírky poskytl slevu 5 % na celý nákup potravin, drogerie a dětské výživy. Studenti s průkazem ISIC mohou od října využít 10% slevu v aplikaci Clubcard na celý nákup, platí i na již zlevněné zboží. Řetězec vede také od května 2022 kampaň Nízké ceny zaručeny.

Snížení cen potravin v návaznosti na nižší DPH oznámil v prosinci také řetězec Penny.

-mav-