Pokus nevyšel. Bild vypíná svou zpravodajskou TV

neděle, 31. prosince 2023, 10:10 Aktuality, TV MediaGuru

Mediální skupina Axel Springer ukončí po necelých dvou a půl letech německý zpravodajský kanál Bild. Diváci v České republice ho mohli sledovat ve vysokém rozlišení zcela zdarma na satelitu Astra 19,2 stupně.

Moderátoři zpravodajského kanálu Bild. Foto: Deutsche Telekom

Moderátoři zpravodajského kanálu Bild. Foto: Deutsche Telekom

V neděli 31. prosince bude ukončeno vysílání německé zpravodajské televize Bild, která je podobně jako stejnojmenný známý deník součástí mediální skupiny Axel Springer. Tematický kanál odstartoval 22. srpna 2021 a v celé Evropě, tedy včetně České republiky a Slovenska, ho bylo možné sledovat v nekódované podobě prostřednictvím satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně. Na rozdíl od některých jiných německých komerčních TV byl k dispozici v HD rozlišení bez dalších poplatků.

Jak uvedla například německá veřejnoprávní televize ARD, důvodem ukončení vysílání je skutečnost, že výsledky projektu zůstaly za jeho očekáváním. Bild TV končí nejen z důvodu nízké sledovanosti, ale také zájmu inzerentů. Od roku 2024 budou moci dosavadní diváci najít video obsah skupiny Axel Springer opět pouze online, kde je naopak vydavatel Bildu velmi silným hráčem. Přímé přenosy házené nebo basketbalu se začnou objevovat na německém programu Welt, který vysílá ze satelitu zdarma v SD rozlišení.

Zdroj: Bild

Nejprodávanější německý deník Bild chystá televizi

pondělí 12. dubna 2021

-lukpol-