Polská TVP je stále v omezené podobě, dva kanály nevysílají

středa, 27. prosince 2023, 16:30 TV, Aktuality MediaGuru

Ve středu 20. prosince přistoupil polský ministr kultury Bartlomiej Sienkiewicz k odvolání šéfů tamních veřejnoprávních médií. I týden poté lze dopad těchto událostí pozorovat i v nabídkách českých operátorů, které stanice ve svých nabídkách šíří.

Největší dopad má toto rozhodnutí na zpravodajské stanice TVP Info a TVP World. Na pozicích obou někdejších tematických kanálů v současné době vysílá mezinárodní kanál TVP Polonia. V uplynulých dnech nefungovaly dokonce tři značky Polské televize, provoz TVP3 propagující život v jednotlivých vojvodstvích byl v úterý dopoledne úderem desáté hodiny podle portálu Satellite Charts obnoven. Vysílá se však pouze sváteční obsah bez regionálních oken.

Podle informací, které například přinesl portál Wirtualnemedia, by se na někdejší pozici TVP Info měl objevit zcela nový zpravodajský kanál. Detaily však zatím zveřejněny nebyly. Smysl by dávalo obnovit vysílání příští týden, na Nový rok, případně o den později, v úterý 2. ledna 2024. Kromě některých operátorů v České republice bylo možné tuto stanici naladit na našem území také díky přeshraničnímu zásahu polských vysílačů. Stanice jsou k dispozici i v aplikaci TVP VOD.

-lukpol-

Polská TVP přerušila vysílání, vláda mění vedení

středa 20. prosince 2023