Rok 2024 na Disney+: Echo, Chistóbal Balenciaga a Dua Lipa v Camden

úterý, 5. prosince 2023, 14:55 TV, Aktuality MediaGuru

Kromě titulů, které se na Disney+ objeví do konce roku, odhalili zástupci streamovací služby také připravované seriály a minisérie pro příští rok. Pátý díl Indiana Jonese bude mít premiéru 15. prosince. Služba ho postaví proti Barbie na HBO Max.

Jedním z nejočekávanějších titulů Disney+ je pro příští rok seriál Echo spadající do Marvel Universa. Stejně jako Daredevil cílí výhradně na dospělé publikum. Foto: Disney+

Jedním z nejočekávanějších titulů Disney+ je pro příští rok seriál Echo spadající do Marvel Universa. Stejně jako Daredevil cílí výhradně na dospělé publikum. Foto: Disney+

Kromě premiéry pátého dílu Indiany Jonese s podtitulem Nástroj osudu, který bude uveden v pátek 15. prosince, si diváci mohou v tuto chvíli pustit filmy Přízraky v Benátkách nebo již zítra, ve středu 6. prosince, Divadelní tábor. Velkým lákadlem mají být také snímky ze Spider Universa. Disney+ přinese osm filmů od roku 2002, chybět bude například titul Bez domova nebo animovaný Napříč paralelními světy. Tyto tituly jsou licencovány od společnosti Sony Pictures a nasazeny budou s dabingem.

Co se týká nejbližších premiér, v kategorii seriálů bude uveden Percy Jackson a Olympané (20. prosince), starší diváci se mohou těšit na 35. řadu Simpsonových (13. prosince), 14. řadu Bobových burgerů (13. prosince) nebo 22. řadu Griffinových (20. prosince). Od BBC Studios pak získala streamingová služba Disney+ tři nové speciály Pána času – Zvíře z hvězd, Do modrých dálav (jsou již online) a Chichot (od 8. prosince). 22. prosince bude mít premiéru 2. řada seriálu Co kdyby... z světa Marvelu.

Zástupci Disney+ představili novinářům pro rok 2024 pouze chystané seriály a minisérie. U filmů se většinou oznamují premiéry krátce před uvedením, obvykle s předstihem několika týdnů. Aktuálně se to stalo i s konkurenčním HBO Max, které nasazuje kinohit Barbie na 15. prosince, tedy ve stejnou dobu, kdy Disney+ představí pátý díl Indiany Jonese. V příštím roce ale lze bez pochyby očekávat například premiéru snímku Marvels, na který podle portálu Kinomaniak přišlo v Česku prozatím 63 tisíc diváků a první víkendové tržby přinesly 6 milionů korun.

Ze seriálů a minisérií jsou pro příští rok připraveny Echo (Marvel, 10. ledna), „Agatha: Darkholt Diaries“ navazující na WandaVision (Marvel), X-men 97 (Marvel); Bludná banda, v originále Skeleton Crew (Star Wars); Acolytka, v originále The Acolyte (Star Wars), FX Šógun (27. února), Zlá krev: Capote vs. labutě, Smrt a další důkazy, Měli jsme štěstí, Vnitřní Chinatown, Vítejte ve Wrexhamu (pokračování), FX Medvěd (pokračování) a Chistóbal Balenciaga (19. ledna). Z britské původní tvoby půjde o tituly Camden (Dua Lipa), Neobyčejná nebo Ferina Lišák (17. ledna).

Slabým místem v očích českých předplatitelů je v případě Disney+ občasná absence lokalizace u dříve přidaných titulů, konkrétně filmů nebo seriálů, zejména pak českého dabingu. Disney odkupuje v některých případech i původní dabing a případně i jeho licenci, otázkou pro český trh ale může být v takovém případě poměr cena-výkon. Jedním z problematických titulů, který byl dlouhodobě kritizován, je druhý díl klasické americké rodinné komedie Sám doma. Top filmy a seriály přicházející do nabídky, ať už se jedná o Disney, Pixar, Marvel nebo Star Wars, jsou lokalizovány vždy, u těch méně atraktivních je možné, že české titulky zastoupí angličtina.

-lukpol-

Disney+ má více předplatitelů, výrazně snížilo ztrátu

sobota 11. listopadu 2023