Šéfredaktorem ekonomického titulu Hrot je Pavel Štrunc

pátek, 1. prosince 2023, 17:20 Tisk, Lidé, Internet & Mobil MediaGuru

Do vedení ekonomického webu Hrot přichází Pavel Štrunc. Stát bude i v čele chystaného měsíčníku.

Pavel Štrunc, zdroj: Hrot Media

Pavel Štrunc, zdroj: Hrot Media

Od začátku prosince bude šéfredaktorem ekonomického webu Hrot24.cz bývalý ředitel zpravodajství na CNN Prima News Pavel Štrunc

Pavel Štrunc nastoupí do čela redakce 1. prosince, půl roku po odchodu z CNN Prima. Ve stejný den začne web fungovat pod názvem Hrot24.cz.

Štrunc chce do webu investovat a personálně jej posílit. „Jde nám o vybudování silného ekonomického brandu. Klíčoví jsou autoři a jejich vlastní témata. Zároveň nás podpoří agresivní grafický design, který k Hrotu patří.“ Redakce se opírá, mimo jiné, o autory Miroslava Zámečníka nebo Pavla Párala.

Přibude videoobsah, na jehož výrobě se chce Pavel Štrunc podílet. „Video či podcast jsou dnes zásadní pro další rozvoj webu. Vnímám to tak, že máme skutečně co říci a umíme se ptát. Pro mě osobně to bude návrat do formátu, který jsem před lety dělal, a myslím, že měl velmi dobré výsledky i ohlasy. Chci na to navázat.“

V prvním čtvrtletí příštího roku vyjde tištěný magazín Hrot, nově půjde o měsíčník. „Chci se přiblížit formátu coffee table magazín, tedy časopis s nadčasovými články a vlastními tématy, zároveň v něm čtenáři najdou i více lifestylového obsahu,“ dodává Štrunc. Těžit chce i ze spojenectví s redakcí Echo24, s níž je vlastnicky propojena.

Hrot od října patří pod společnost SPM Media podnikatelů Marka Španěla a Slavomíra Pavlíčka. Pod SPM Media spadají i Echo Media a Radio Prostor.

SPM Media chystá nový Hrot, jako týdeník titul končí

pondělí 30. října 2023

-mav-