Stock uvádí prémiový rum z Venezuely El General

čtvrtek, 14. prosince 2023, 14:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Stock rozšiřuje svou nabídku prémiových lihovin a zařazuje do svého portfolia nový rum z Venezuely El General.

El General, nový prémiový rum v portfoliu společnosti Stock Plzeň-Božkov, zdroj: Stock Plzeň-Božkov.

El General, nový prémiový rum v portfoliu společnosti Stock Plzeň-Božkov, zdroj: Stock Plzeň-Božkov.

Vedle svých distribučních značek zařazuje Stock Plzeň-Božkov do své nabídky nový prémiový rum z Venezuely zrající v dubových sudech patnáct let. Svým názvem El General odkazuje na generála Simona Bolívara. 

„Inspirací se stal generál Simón Bolívar, jenž pro Venezuelu vybojoval nezávislost. El General tak vzdává hold jeho odkazu a hodnotám, které reprezentuje,“ objasňuje senior brand managerka společnosti Stock Kateřina Kolomá a dodává: „Současně je také ukázkou dovedností, které jsou vlastní i každému dobrému generálovi – mám na mysli mistrovskou kombinaci podmínek a zkušeností, kterou maestro roneros při tvorbě rumu El General jednoznačně prokázali.“

El General vzniká pod dohledem tzv. „maestro roneros“ rodinné palírny Destilería Sofa, kteří mají na starosti celý proces výroby rumu, od výběru nejkvalitnější cukrové třtiny až po destilaci, a nakonec dozrávání v sudech. Jeho základ tvoří melasa připravená výhradně z místní cukrové třtiny, vypěstované na území ohraničeném pohořím Andy, řekou Orinoko a Karibským mořem. Destiluje se v kolonovém destilačním přístroji a poté se ukládá k odpočinku do sudů z amerického dubu, jež předtím sloužily ke staření bourbonu. Před ručním plněním do lahví zraje dlouhých patnáct let, což mu propůjčuje jemnost a komplexní chuťový profil. Stáčení probíhá přímo v České republice, a to za účelem snížení uhlíkové stopy. 

Novinka je určena milovníkům prémiového rumu, kteří rádi objevují nové chutě. El General má tmavě jantarovou barvou a vůni s nádechem marcipánu a tóny exotického ovoce, ale také hořké čokolády a nugátu. Chuť rovněž přináší Rnáznak nugátu, spolu s medem, kokosem a banány. V závěru se do popředí dostávají tóny hořké čokolády a para ořechu. Nejlépe je servírovat ho samotný. 

Na českém trhu bude doporučená maloobchodní cena 999 Kč. 

-stk-