Vodafone kupuje virtuálního mobilního operátora Sazka mobil

čtvrtek, 21. prosince 2023, 11:10 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Virtuální mobilní operátor Sazka mobil, který na českém trhu působí téměř deset let, se stane součástí společnosti Vodafone.

Ilustrační foto, zdroj: Vodafone

Ilustrační foto, zdroj: Vodafone

Společnost Vodafone se dohodla se společností Sazka na odkupu jejího virtuálního mobilního operátora Sazka mobil. Pro zákazníky tohoto operátora se aktuálně nic nezmění, už dosud využíval mobilní síť právě Vodafonu a zůstane i značka Sazka mobil, informoval Vodafone v oficiálním oznámení.

Prodej operátora Sazka mobil Vodafonu musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, k dokončení transakce by mělo dojít v první polovině roku 2024. Obě strany se dohodly, že detaily dohody nebudou komentovat.

Sazka mobil má v Česku přes 200 tisíc zákazníků a dlouhodobě využívá mobilní síť právě Vodafonu.

„Za deset let jsme vybudovali velmi úspěšného poskytovatele mobilních služeb, který například jako první z virtuálních operátorů v Česku nabídl přístup k síti 5G bez omezení. Sazka je ale především loterijní společnost a chceme se soustředit na růst v našem odvětví. I proto jsme se rozhodli telekomunikační aktivity prodat našemu mnohaletému obchodnímu telekomunikačnímu partnerovi, to znamená Vodafonu,“ říká Aleš Veselý, generální ředitel Sazky.

Zákazníci Sazka mobil mohou nadále využívat více než 7500 prodejních míst s terminálem Sazky pro dobíjení kreditu na předplacených kartách a nákup SIM karet. Stejně tak jim zůstane stejný zákaznický účet a budou využívat zákaznické centrum Sazka mobilu.

„O klienty a klientky Sazka mobilu jsme se už svým způsobem starali, protože tento virtuální mobilní operátor využíval právě naši mobilní síť. Stanou se tak součástí rodiny více než čtyř milionů zákazníků a zákaznic, kterým služby v současnosti poskytujeme,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

-mav-