Zpravodajská televize TVP Info obnovila vysílání

pátek, 29. prosince 2023, 19:40 Aktuality, TV MediaGuru

Díky přeshraničnímu zásahu polských vysílačů a také z nabídek vybraných operátorů placené televize už mohou čeští diváci sledovat opět tamní veřejnoprávní stanici TVP Info. Tematický kanál obnovil vysílání po devíti dnech, naladit ho lze i na satelitu Hotbird.

Obnovené vysílání zpravodajského kanálu TVP. Repro: TVP Info

Obnovené vysílání zpravodajského kanálu TVP. Repro: TVP Info

Novou podobou hlavní zpravodajské relace nasazenou na půl osmou večer obnovila vysílání polská veřejnoprávní stanice TVP Info. Od 20. prosince až doposud bylo možné na její pozici sledovat mezinárodní kanál TVP Polonia, který funguje na podobném modelu jako například Markíza International nebo Prima Plus, vysílání je tedy očištěno od veškerých pořadů, jejichž vysílací práva by nebylo možné v zahraniční vypořádat.

Nadále pozastavené zůstává vysílání mezinárodního zpravodajského kanálu TVP World, který bylo možné v České republice sledovat zejména online. TVP použila studio této tematické stanice právě pro novou hlavní zpravodajskou relaci programu TVP Info. Vysílání TVP World by mělo být obnoveno pravděpodobně v polovině ledna 2024, jak uvádí například portál Satellite Charts. Úvodní zpravodajská relace dostala stopáž necelou půl hodinu.

-lukpol-

Polská TVP je stále v omezené podobě, dva kanály nevysílají

středa 27. prosince 2023