A 11 redukovala mutace Náš Region, v printu chce i akvizice

pondělí, 22. ledna 2024, 06:55 Tisk MediaGuru

Regionální tituly Náš Region snížily pro rok 2024 počet svých mutací. Portfolio tištěných titulů chce mediální skupina A 11 rozvíjet.

Ilustrační foto, zdroj: MediaGuru.cz

Ilustrační foto, zdroj: MediaGuru.cz

Mediální společnost A 11 zredukovala od nového roku mutace svého regionálního titul Náš Region. Ukončila vydávání mutací Náš Region Západ a Náš Region Jih, které integrovala částečně pod mutaci Náš Region Praha a částečně pod mutaci Náš Region Střední Čechy.

„Noviny Náš Region budou v roce 2024 vycházet v 18 mutacích. I nadále plánujeme řadu speciálů k významným událostem, jako byly v loňském roce speciály Náš Region Zlínský film festival, Náš Region Beats for love nebo Náš Region Finále Plzeň," uvedl na dotaz MediaGuru.cz Jan Kulich, ředitel strategického rozvoje a marketingu A 11.

Distribuce titulu Náš Region probíhá podle jeho slov do vlastní stojanové sítě, a to především na pobočky České pošty, do sítě prodejen Levné knihy, Eso Market, Planeo elektro, do zhruba dvou třetin sítě prodejen COOP, na obecní úřady 600 největších obcí v ČR nebo na tisíce nesíťových míst. V Praze letos nově například na celou síť městských knihoven.

Mediální skupina A 11 v loňském roce uvedla celoplošnou televizi A 11, v centru jejího zájmu je ale podle Jana Kulicha i rozvoj tiskového portfolia, na kterém původně vyrostla. Otevřena je i akvizicím zavedených titulů. „Přestože se nyní soustředíme především na rozvoj celoplošné televize A 11, i printové portfolio chceme v letošním roce rozvíjet. U řady titulů jsme zvýšili periodicitu, a to například u časopisu Estate Business jsme zvedli počet vydání ze šesti na deset, u CEO ze šesti vydání na osm a časopis Matka a dítě jsme nově z kvartálníku udělali jako dvouměsíčník. Aktuálně rovněž uvažujeme o několika zajímavých akvizicích zavedených printových titulů, které nám byly nabídnuty. Velkým tématem jsou u nás i eventy, které jsou navázány na odborné a prémiové časopisy," popsal.

Aleš Zavoral: Televize pomůže A 11 k obratu nad miliardu

čtvrtek 22. června 2023

-mav-