ADC Czech Creative Awards chce letos přilákat i designéry

pondělí, 29. ledna 2024, 06:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Soutěž ADC Czech Creative Awards letos nabídne samostatný blok sedmi soutěžních kategoriích věnovaný designu.

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

Letošní ročník soutěže ADC Czech Creative Awards se chce více otevřét designerské komunitě a designu, který by u toho bylo chybou přehlížet. Design dostane prostor v novém samostatném bloku sedmi soutěžních kategorií. Novinkou 31. ročníku bude i speciální Art Jury, která zastřeší hodnocení prací v kategoriích Craft & Design, zatímco Advertising Jury se zhostí práci v ostatních kategoriích. V Art Jury se setkají známá jména z oboru a experti na design. 

Vím, jak je náročné prosadit nové kreativní zpracování v zavedených kategoriích,“ říká designér Lumír Kajnar, který se na definici nových kategorií podílel, a dodává: Rozhled porotců může svým výběrem vytáhnout potenciál designu v komunikaci svěřené značky, kterému během zakázky často věří jen tvůrci.“

Pořadatelská organizace Art Directors Club se také letos podívala do řad tvůrců, kteří své práce tradičně nepřihlašují. Identifikovala hned několik jednotlivců, studií a agentur, jejichž práce by stálo za to přihlásit. Vybraní tvůrci obdrží symbolické ocenění ADC Šťouch, které je pomyslným pošťouchnutím k tomu, aby do soutěže poslali přihlášku. Odměnou za jejich tvorbu, která má šanci uspět, je motivace v podobě slevy na registrační poplatky.

Design byl v minulosti spíše na okraji pozornosti této soutěže. A to se teď mění. Nyní je zde šance získat zasloužené uznání a spolupodílet se na tom, že kvalitní a kreativní design bude více vidět,“ komentuje Martin Marušinec, spolutvůrce Design kategorií. 

Přihlášky lze podávat na www.adcawards.cz. Early birds platí do 31. 1. 2024, deadline je 29. 2. 2024.

-stk-