Brand, marketing a komunikaci v Uniqa vede Jakub Drobec

čtvrtek, 18. ledna 2024, 11:55 Aktuality, Marketing, PR, Lidé MediaGuru

Novým ředitelem pro brand, marketing a komunikaci pojišťovny Uniqa se stal Jakub Drobec.

Jakub Drobec, zdroj: Uniqa

Jakub Drobec, zdroj: Uniqa

Značku, marketing a komunikaci společnosti Uniqa má od ledna tohoto roku na starosti nový ředitel Jakub Drobec. Do společnosti přichází se zkušenostmi z Generali Germany, Google EMEA a Amazon Germany. 

Jakub Drobec působil v německém Amazonu, kde vytvářel mediální a kreativní strategii pro zákazníky jako například Mastercard, Allianz, McDonald's, VW Group a další. Cílem bylo zefektivnění jejich marketingových aktivit a maximalizace strategických růstových ambicí. Předtím pracoval v centrále Google EMEA. V letech 2013 až 2019 vedl marketingové týmy a týmy přímého prodeje v pojišťovně Generali na třech trzích – slovenském, tureckém a německém. 

Uniqa je nyní po fúzi se společnostmi Axa (2021) a vedle pojištění poskytuje zákazníkům i komplexní finanční služby, včetně spoření na penzi a investic. „Už dnes pracujeme na tom, aby značka Uniqa byla natolik silná, že klient nebude mít potřebu řešit své finanční záležitosti jinde. Vím, že značku nelze rozvíjet jen přes média a kampaně. Proto od prvního dne pracuji s celým týmem na silné integraci s kolegy z tvorby produktu, distribuce a řízení klientské zkušenosti napříč všemi brand touchpoints,“ vysvětluje Drobec.

-stk-