Brno, Jihlava a Ústí nad Labem se dočkají rádia Expres FM

úterý, 30. ledna 2024, 16:15 Rádio, Aktuality , Aktualizováno MediaGuru

Rozhlasová stanice Expres FM, která je součástí portfolia médií společnosti Seznam.cz, připravuje expanzi do Brna, Jihlavy a Ústí nad Labem.

Studio rozhlasové stanice Expres FM. Foto: Seznam.cz

Studio rozhlasové stanice Expres FM. Foto: Seznam.cz

„Od března se náš klasický FM signál rozšíří do Brna, Jihlavy a Ústí nad Labem a krajská města jsou stále v našem hledáčku,“ uvedla pro MediaGuru PR specialistka Seznamu Hana Holubová. Nové vysílače budou lokálního charakteru, jejich výkon je maximálně 100 až 200 Wattů, všechny budou fungovat ve vertikální polarizaci. V Brně má Expres FM fungovat na kmitočtu 102,4 FM a v Jihlavě na 106,7 FM. V FM pásmu vysílá stanice pouze v Čechách, šířena je i v DAB+.

„V rámci našich rádií bedlivě sledujeme vývoj jednotlivých možností šíření. Ovšem vzhledem k nízké penetraci digitálními přístroji DAB v české populaci momentálně o další rozšíření DAB+ vysílání mimo stávající digitální vysílání neuvažujeme. Na aukci jsme tedy žádné kmitočty nekoupili. Nicméně necháváme takovou otázku stále otevřenou a momentálně se věnujeme vylepšení našich online či mobilních aplikací,“ řekl Pierre Beneš, manažer rozvoje rádií Seznam.cz.

-lukpol-